Forsøg: Forældre aftaler selv dagplejens åbningstider

Forældres behov for pasning er ofte forskellig. Nogle har brug for faste tider, andre for mere fleksibilitet.

I en forsøgsperiode på to år afprøver Hedensted Kommune derfor en ny model, hvor den enkelte dagplejers åbningstider aftales i dialog mellem dagplejeren og forældrene.

De eneste krav er, at dagplejeren maksimalt har åbent 48 timer pr. uge i gennemsnit, og at timerne ligger mellem 6 og 17. I særlige tilfælde kan åbningstiden udvides til klokken 18.

Åbningstiderne aftales i dialog mellem forældre og dagplejeren. De afklarer selv, om det skal ske på et egentligt møde eller om forældrene hver især giver udtryk for deres ønsker og behov til dagplejeren, som så koordinerer.

Ændringer af åbningstiderne kan ske løbende, dog minimum for en måned af gangen. Hvis der er brug for ændret tid en enkelt dag, er det også noget man kan aftale. Blot man holder sig indenfor dagplejerens samlede åbningstid på gennemsnitlig 48 timer pr. uge.

- Med den nye ordning imødekommer vi forældrenes behov for en mere fleksibel dagpleje. Man kan sige, at vi tager det bedste fra to verdener; vuggestuen med fleksibilitet ift. åbningstider og dagplejens trygge nærmiljø, fortæller Ole Vind, formand for Udvalget for Læring.

Forælder Janni Varberg, der er mor til Josephine på 2 1/2 og Jonathan på 1 år ser frem til den større fleksibilitet:

- Som butiksuddannet og jobsøgende er den fleksible åbningstid en kæmpe fordel for mig. Jeg vil kunne søge jobs med skiftende arbejdstider, hvor jeg én dag møder sent og en anden dag tidligt.

Ordningen starter i februar og fortsætter til og med 2015.

 

Dagens Gossip