Forsøgsprojekt: Bygninger i Aarhus skal være bæredygtige

04/12/2012 15:57

Finn Jensen

Nyheder
Projektet bliver kickstartet onsdag den 5. december, med en workshop, hvor mere end 50 virksomheder og partnere deltager. Aarhus Kommune skal være CO2-neutral i 2030. Og en af de store syndere er bygningsmassen, som står for 35-40 procent af Aarhus’ CO2-udledning. Lavere el- og varmeregning - Bygningsmassen er en af de store syndere, når det handler om energi-forbrug, og vi har allerede fokus på, at kommunens egne bygninger skal være klimavenlige. Jeg er glad for, at det med en lang række virksomheders hjælp og ekspertise nu er muligt, at sætte fokus på klimavenligt byggeri offentligt som privat i en hel bydel. Forhåbentlig vil borgerne i bydelen på sigt også kunne mærke det blandt andet i form af et sænket energiforbrug og lavere el- og varmeregning, siger rådmand for Teknik og Miljø, Laura Hay. Fra Nørreport til Skejby Selve området, der skal eksperimenteres med strækker sig fra Nørreport til Skejby. - Her er rigtig mange spændende bygninger at arbejde med. Vi har både lokalcentre, privat boligbyggeri og erhverv. Alle sammen byggerier, der stiller udfordringer for at renovere dem mest hensigtsmæssigt, hvor man både tager hensyn til klima og bygningens formål, siger projektleder i Bygningsafdelingen, Bente Sejersen. På langt sigt er forhåbningen, at klimabydelen bliver attraktiv at bo og arbejde i samtidig med, at den giver værdifulde erfaringer til det videre arbejde med energireduceringer og bæredygtighed i resten af Aarhus’ bygningsmasse. Forbedringer der kan mærkes - I første omgang vil folk nok ikke mærke så meget til, at de bor eller arbejder i en klima-bydel, men på sigt er jeg overbevist om, at det bliver et aktiv for dem. Når de nye spændende projekter først kommer i gang, vil man også som borger i området mærke forbedringer, slutter Bente Sejersen. Foto: Aarhus Kommune

Mest læste i dag

Projektet bliver kickstartet onsdag den 5. december, med en workshop, hvor mere end 50 virksomheder og partnere deltager.

Aarhus Kommune skal være CO2-neutral i 2030. Og en af de store syndere er bygningsmassen, som står for 35-40 procent af Aarhus’ CO2-udledning.

Lavere el- og varmeregning
- Bygningsmassen er en af de store syndere, når det handler om energi-forbrug, og vi har allerede fokus på, at kommunens egne bygninger skal være klimavenlige. Jeg er glad for, at det med en lang række virksomheders hjælp og ekspertise nu er muligt, at sætte fokus på klimavenligt byggeri offentligt som privat i en hel bydel. Forhåbentlig vil borgerne i bydelen på sigt også kunne mærke det blandt andet i form af et sænket energiforbrug og lavere el- og varmeregning, siger rådmand for Teknik og Miljø, Laura Hay.

Fra Nørreport til Skejby
Selve området, der skal eksperimenteres med strækker sig fra Nørreport til Skejby.

- Her er rigtig mange spændende bygninger at arbejde med. Vi har både lokalcentre, privat boligbyggeri og erhverv. Alle sammen byggerier, der stiller udfordringer for at renovere dem mest hensigtsmæssigt, hvor man både tager hensyn til klima og bygningens formål, siger projektleder i Bygningsafdelingen, Bente Sejersen.

På langt sigt er forhåbningen, at klimabydelen bliver attraktiv at bo og arbejde i samtidig med, at den giver værdifulde erfaringer til det videre arbejde med energireduceringer og bæredygtighed i resten af Aarhus’ bygningsmasse.

Forbedringer der kan mærkes
- I første omgang vil folk nok ikke mærke så meget til, at de bor eller arbejder i en klima-bydel, men på sigt er jeg overbevist om, at det bliver et aktiv for dem. Når de nye spændende projekter først kommer i gang, vil man også som borger i området mærke forbedringer, slutter Bente Sejersen.

Foto: Aarhus Kommune