Forstander holdt død Præstø-lærer i kort snor

Den 44-årige lærer Michael Jørgensen, der omkom ved kæntringsulykken på Præstø Fjord, pressede Lundby Efterskoles elever i en sådan grad, at en tidligere forstander måtte holde ham i kort snor.

Det fortæller Lars Kølle Brøndsel, der tirsdag vidner i retssagen om den fatale ulykke i februar forrige.

- Jeg vil beskrive ham som en engageret, positiv og progressiv person, som havde et højt energiniveau.

- Men i den her kontekst var han måske også en person, som jeg skulle holde øje med, så tingene ikke kom ud af kontrol, forklarer den tidligere forstander i Retten i Nykøbing Falster.

Lars Kølle Brøndsel var med til at stifte Lundby Efterskole i starten af det nye årtusind, og det var ham, der ansatte Michael Jørgensen.

Han fortæller, at skolen i begyndelsen ikke havde planer om at forestå sejlaktiviteter, men at man ville have en klar profil udi friluftsaktiviteter. Derfor bed han mærke i Michael Jørgensen, der havde gået på Søværnets Officersskole - dog uden at gennemføre.

Men ifølge Lars Kølle Brøndsel var den ellers vellidte Michael Jørgensen ikke god til at opfange, når elever følte sig utrygge i forbindelse med de friluftsaktiviteter, som skulle udfordre dem både fysisk og mentalt.

Særligt én overlevelsestur, som Michael Jørgensen havde ansvaret for, var på papiret for hård for eleverne, husker forstanderen:

- Jeg kunne godt læse mellem linjerne, at hvis det, som Michael havde planlagt, skulle blive til noget, så ville det blive en alt for, hvad skal man sige, spændende tur.

- Det kan ikke nytte noget, at man sætter baren for højt, bare fordi det skal være hårdt. Man skal måske sætte baren 20 forskellige steder, siger han foran de omkring 20 tilhørere i retsbygningens største sal.

Den daværende forstander overtog derfor ansvaret for turen, der fandt sted en januardag, så det kunne blive en succes for den enkelte elev.

I sagen står Lundby Efterskole og dens nuværende forstander, Truels Achton Truelsen, blandt andet tiltalt for uagtsomt manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse.

Mens Lars Kølle Brøndsel vidner, sidder Truels Achton Truelsen som ved alle tidligere retsmøder i sagen og tager notater ved siden af sin forsvarsadvokat.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip