Forsvandt som 5-årig: Efter 25 år fandt han sin mor via Google Earth

Som 5-årig tog lille, indiske Saroo en lur, der viste sig at blive afgørende for resten af hans liv.

Det skriver BBC.

Den skæbnesvangre power-nap skete i 1986, da Saroo og hans lidt ældre bror arbejdede som fejere på et indisk tog. Lille Saroo var træt, da de hoppede af toget, og satte sig på en tilfældig togstation for at få lidt søvn.

Men da Saroo vågnede, var storebroren ingen steder i nærheden, husker han i dag. Han troede, broren var gået ombord på et tog, så han gjorde det samme. På toget faldt den lille dreng igen i søvn, og da han vågnede 14 timer senere, var han for alvor forsvundet. Han befandt sig i Indiens tredjestørste by, Calcutta, uden at kende en sjæl.

Den fem-årige lærte hurtigt at tage sig af sig selv. Han blev tigger og levede fra dag til dag, indtil han til sidst blev indlemmet på et børnehjem. Her blev han adopteret af en tasmansk familie.

- Jeg accepterede, at jeg var forsvundet, og at jeg ikke kunne finde hjem igen, så jeg tænkte, at det var godt, at jeg skulle til Australien, siger den nu 33-årige Saroo til BBC.

Selvom han faldt godt til i sit nye hjem, brændte mindet om familien som et bål i Saroo. Og i 2011 fik han idéen til at lede efter sin barndomsby på Google Earth.

- Det var ligesom at være Superman. Man kan gå kortet igennem og spørge sig selv “passer det sammen?” Og hvis man siger, “nej”, så bliver man ved og ved og ved med at lede, fortæller Saroo om sin virtuelle jagt på fortiden.

Til sidst fandt han på at regne ud, hvor langt han måtte være kørt med toget dengang for 25 år siden. Han tegnede en cirkel rundt om byen Calcutta, og med ét gav det pote: Han fandt det vandfald, han engang havde leget ved, og gik med musen videre helt hen til sit barndomshjem.

Saroo kunne ikke læse, da han forsvandt, og vidste derfor heller ikke, hvad hans barndoms by hed. Nu vidste han pludselig, at han havde boet i den indiske by Khandwa. Han tog dertil, og efter meget kort tids søgen fandt han sin mor, som han i første omgang ikke kunne kende.

- Sidst, jeg så hende, var hun 34 år gammel og en smuk dame. Jeg havde ikke tænkt på, at alderen havde fået tag i hende. Men ansigtsstrukturen var der stadig, og jeg genkendte hende og sagde, ‘ja, du er min mor’, fortæller Saroo.

Moren havde længe frygtet at hendes elskede søn var død, men havde alligevel bevaret håbet, fordi en spåkone havde sagt, at hun en dag ville få ham at se igen.

Desværre var Saroos elskede storebror død blot en måned efter sin brors forsvinden. Han blev fundet skåret over i to på jernbaneskinnerne, og ingen vidste, om han havde leget ved skinnerne, eller om han var faldet.

- Vi var meget tætte, og da jeg forlod Indien var det værste at vide, at min bror var død, siger Saroo.

Nu har filmproducenter fået øjnene op for Saroos fantastiske historier og overvejer at filmatisere den, skriver BBC.

 

Dagens Gossip