Forsvarere vil have Højesteret ind i Tvind-sag

De konstaterer blandt andet, at Vestre Landsret »ikke synes at tillægge det nogen betydning, at Mogens Amdi Petersen samlet har været varetægtsfængslet i 11 måneder fra 16. februar 2016«.

Hos anklagemyndigheden er der stor tilfredshed med kendelsen, der retter sig mod Tvind-stifter Mogens Amdi Petersen samt Tvind-lederne Kirsten Ambrosius Larsen, Steen Byrner, Christie Pipps og Marlene Gunst, som man mener opholder sig i udlandet. Ifølge statsadvokat Jens Madsen har man allerede sat den internationale anholdelsesproces i gang.

»Vi er udmærket tilfreds med kendelsen, og vi er nu i gang med at eksekvere en varetægtsfængsling »in absentia« og en inddragelse af pas. Det gør vi på den måde, at vi lægger en såkaldt »red alert notice« ud i Schengen-systemet og i Interpol,« siger statsadvokat Jens Madsen og uddyber: »Det betyder, at hvis nogle af de personer, der er omfanget af kendelsen, passerer igennem en lufthavn eller en anden grænse, så vil de blive tilbageholdt og anholdt med henblik på udlevering.«

Tvind-stifteren Mogens Amdi Petersen befinder sig ifølge Jyllands-Posten i et hus på Tvinds center TG Pacifico i Mexico, cirka 120 kilometer fra grænsen til USA. Danmark har ingen udleveringsaftale med Mexico, men det behøver ikke at udelukke en udlevering af den nu 74-årige Amdi Petersen, der i 2006 blev frikendt i byretten.

Jens Madsen understreger, at de tiltalte vil blive tilbageholdt uanset aftalen med det pågældende land.

»De vil i hvert fald blive tilbageholdt med henblik på at få afklaret udleveringsspørgsmålet,« siger statsadvokaten.

Ifølge anklagemyndigheden kanaliserede lærergruppen i perioden 1990-1992 store pengebeløb fra Tvinds humanitære fond til dækning af projekter, der ikke var berettigede til fondsmidlerne, herunder projekter i Tahiti og i Malaysia samt finansiering af en luksusejendom på Fisher Island i Miami i USA.

 

Dagens Gossip