Forsvarskommandoen i Vedbæk omdannes til eksklusivt boligområde

I mere end 60 år har Henriksholm været lukket land for offentligheden. Men nu bliver Forsvars-kommandoens store naturområde i Vedbæk lavet om til et eksklusivt boligområde.

Når det er færdigudbygget, vil der stå cirka 370 boliger, skriver Etate Media.

Bebyggelsen bliver en blanding af villaer, rækkehuse, gårdhavehuse og ejerlejligheder. Når disse er opført, er det slut med at bygge, da det omkringliggende område er fredet og ikke må bebygges.

- En af vores kongstanker bag projektet er at skabe et område med varieret bebyggelse, hvor bolig og landskab går op i en højere enhed. Boligerne bliver tilpasset det let kuperede landskab og placeret, så de falder naturligt ind i området. Henriksholm bliver en lille by i sig selv – men den bliver etableret med respekt for de historiske rammer, siger Ib Henrik Rønje, direktør for og stifter af Kongeegen, der står bag projektet.

Salget af de første 22 boliger går i gang i denne uge.

- Hele Henriksholm området og de fantastiske boliger bliver noget af det ypperste, det danske boligmarked kan præstere. Jeg glæder mig til at komme i gang med salget, så vi for alvor kan vise herlighederne frem, siger Lone Bøegh Henriksen, indehaver af home Kgs. Lyngby/Virum.

Kim Utzon Arkitekter har tegnet to moderne udgaver af de ellers så klassiske boligtyper rækkehuse og gårdhavehuse.

Lind & Risør står bag seks palæ- og patriciervillaer tegnet specielt til Henriksholm. Villaerne opføres som både enfamilieshuse og dobbeltvillaer.

Alle boligerne varierer i størrelse og pris - fælles for dem er dog at de tilhører det eksklusive segment.

 

Dagens Gossip