Forsvundet dansker kan have krydset tæt nåleskov

Det fortæller den ældre mands barnebarn, Christina Husbond, til bt.dk.

»Vi har besluttet at tage hjem for at få lidt ro,« siger Christina Husbond til netmediet.

Leo Andersen forsvandt, da han sammen med sin hustru var på vej til den norske øgruppe Lofoten. Parrets bil brød sammen i udkanten af Sveg, og de besluttede sig for at overnatte i bilen. Men midt om natten forlod Leo Andersen bilen, og siden har han været sporløst forsvundet.

Flere medlemmer af Leo Andersens familie rejste i weekenden til Sveg for at lede efter ham og støtte hans hustru.

»Det er meget mærkeligt for hende at tage hjem uden ham. Det er mærkeligt for os alle sammen,« siger hans barnebarn.

Politiet, militæret og mere end 50 frivillige fra organisationen Missing People har ledt efter Leo Andersen i Sveg og i de omkringliggende skovområder.

Svensk politi har indstillet den store eftersøgning, men det lokale politi fortsætter med at undersøge henvendelser fra offentligheden. Seneste har politiet fået et tip om, at Leo Andersen er blevet set på en restaurant i den lille by Mora, der ligger 139 kilometer fra Sveg.

»Der er intet, som tyder på, at der er foregået noget kriminelt. Vi arbejder ud fra en teori om, at han er blevet syg og har mistet orienteringen. Han plejer ikke at forlade sin hustru på den her måde, og hun har oplyst til os, at manden opførte sig mærkeligt, inden han forsvandt,« siger politiets indsatschef, Henrik Hansson, til bt.dk.

Vejen går gennem tæt nåleskov i et område, der er kendt for sin store bestand af bjørne.

 

Dagens Gossip