Forsvundne pakker kan ødelægge julen

Når vi åbner julegaver den 24. december, er mange af dem købt på Internettet – og leveret til en pakkeautomat. I en undersøgelse fra YouGov, der er foretaget for SwipBox, svarer 58 procent af os, at vi regner med at købe julegaver på Internettet.

Og 70 procent regner med at bruge det samme beløb eller flere penge end sidste år i de virtuelle butikker, hvor e-handlen slog rekord.

Det er især udbredelsen af de automatiske pakkebokse, der er med til at øge salget online. Det vurderer Jørgen Klüwer, der er e-handelsdirektør i Dansk Supermarked.

- Det er nemt og bekvemt at shoppe online. Man er ikke afhængig af at skulle ud i den stressende julehandel. Med få klik på computeren kan man shoppe døgnet rundt. Og når man nu også kan undgå at sidde og vente på sine pakker derhjemme, men hente pakkerne i sit lokale supermarked, når man er på vej hjem fra arbejde, er det med til at gøre købsprocessen meget nemmere, siger Jørgen Klüwer.

Hos SwipBox, der satte de første pakkeautomater op i Dansk Supermarkeds butikker tidligere i år, mærker man i øjeblikket stor travlhed over hele landet med at levere pakker. Her har man opstillet SwipBox’e i over 300 af Dansk Supermarkeds butikker.

- Vi regner med at levere 50 procent flere pakker i december end på en normal måned, så vi har forrygende travlt med at levere pakker fra en lang række webbutikker i øjeblikket, forklarer Henrik Gedde Moos, direktør i SwipBox.

Forsvundne pakker kan ødelægge julen

Når man handler julegaver online, skal man dog vælge webbutik og leverandør med stor omhu. Hver 5. dansker prøvet at bestille en pakke på internettet, som ikke kom frem. Det viser undersøgelsen.

- Før du handler er det vigtigt, at du tjekker, at web-butikken indeholder informationer om dine rettigheder – eksempelvis om leveringsfrist og returret. Betal med dankort i stedet for overførsel fra din netbank. Banken skal nemlig give dig pengene tilbage på dankortet, hvis den bestilte vare udebliver. Og er der flere leverandører at vælge imellem, så vælg den mest troværdige, lyder rådene fra Henrik Gedde Moss.

Gode råd om e-handel

•Kontroller at web-butikkens hjemmeside indeholder informationer om dine rettigheder – f.eks. om returret, leveringsfrist og hvis din vare er defekt, når du modtager den.

•Søg forhandlerens navn på E-mærkets hjemmeside, der er den danske mærkningsordning for sikker nethandel

•Tjek andres erfaringer – eks. på Trustpilot.dk

•Ring eventuelt til forhandleren for at tjekke leveringsfrist

•Betal med dankort i stedet for overførsel fra din netbank. Banken skal nemlig give dig pengene tilbage på dankortet, hvis den bestilte vare eksempelvis udebliver.

•Husk at udskrive både ordren og ordre bekræftelsen og gem dem på din computer.

Kilde: SwipBox

 

Dagens Gossip