Fortid og fremtid mødes i Kvæsthusprojekt

Kulturminister Marianne Jelved lagde tirsdag den 15. januar grundstenen til Kvæsthusprojektet. Det blev startskuddet til NCC Constructions anlæggelse af selve byggegruben på den historiske mole, hvilket går forud for opførelsen, af det nye underjordiske parkeringsanlæg.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi kan fortsætte det tætte samarbejde med NCC. De har udvist en meget aktiv deltagelse under projekteringen og har været medvirkende til at optimere projektet på flere måder, siger direktør i Kvæsthusselskabet Ole Bach.

Graver i materialer fra Svenskekrigenes tid
For at kunne etablere et underjordisk parkeingsanlæg fra kajkant til kajkant under Kvæsthusmolen er NCC først nødt til at etablere nye spuns ude i havnen hele vejen rundt om molen som en slags ’ydre bolværk’ og bag dem oprette en ’mur’ af fyldningsmateriale.

- Under projekteringen af Kvæsthusprojektet blev vi klar over, at hjertet af molen er et virvar af sammenhængende jord, træ, jern og beton – noget af det helt tilbage fra Svenskekrigenes tid. Det er altså ikke ’bare’ at grave et stort hul og så fylde det med et parkeringsanlæg, siger senior produktionschef i NCC Construction Bjarki Finnbogason.

Avancerede digitale simuleringer
Netop på grund af projektets teknisk meget udfordrende karakter har NCC sammen med deres rådgiver Grontmij under projekteringen brugt avancerede digitale 3D- og 4D-modeller til blandt andet sikkerheds- og byggefaseplanlægning, kollisionskontrol og en række simuleringer.

- Når vi digitaliserer projekteringsfasen, får vi også mange stærke værktøjer til samarbejdet, planlægningen og udførelsen i byggefasen. Det er den samarbejdsform, vi i NCC kalder Virtual Design & Construction, som på dette projekt virkelig må siges at vise sin styrke på mange måder, slutter Bjarki Finnbogason.

I de kommende måneder etableres der spuns rundt om Kvæsthusmolen og til foråret begynder den egentlige udgravning, som med tiden vil nå helt ned til det særlige kalklag, København er funderet på.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip