Fotograf harm over, at Facebook bandlyser billede af ammende mødre

Fotograf Jade Beall fra Arizona er provokeret af, at Facebook efter en anmeldelse fra en bruger har valgt at bandlyse hendes seneste kunstværk: Et billede af syv nøgne, ammende kvinder.

Billedet har stødt flere, men derfor skal det ikke fjernes, mener fotografen, der er kendt for at tage billeder af mødre:

- Jeg har modtaget mange private beskeder (allesammen fra mænd), som siger, at jeg skal fjerne billedet, siger hun til Cosmopolitan.

Læs også: 10 ting der har ændret sig radikalt ved fødsler de seneste 25 år

Da en af kritikerne opdagede, at hun havde glemt at sløre en af brystvorterne på billedet, blev fotografiet fjernet fra Facebook, der ikke tillader, at der bliver vist bare bryster eller anden nøgenhed på mediet.

Jade Beall mener, at det er fjollet, at mænd må vise deres brystvorter, når kvinder ikke må ifølge Facebooks regler.

Læs også: Billedgalleri: Kvinder over hele landet viste bryster i protest

- Jeg ville ønske, at især amerikanerne ville redefinere deres forhold til kvinders bryster og i stedet hylde og fejre nøgenheden og de mange forskellige kropsformer, uden at give dem mærkaterne ‘klamt’ eller ‘usundt’, siger hun ifølge dailymail.

Billedet af de ammende kvinder er en del af hendes ønske om at gøre oprør mod den usikkerhed og ide om den perfekte kvindekrop, der trækkes ned over kvinder i dagens samfund.

Se flere af fotografens billeder fra serien i galleriet nedenfor:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip