Dermed kommer Kesslers samlede indkomst igennem den 15 år lange karriere til at nå en anslået værdi på 150 millioner kroner. Umiddelbart burde Mikkel Kesslers liv dermed være renset for finansielle bekymringer, men sådan har det ikke altid været.
- I begyndelsen af min karriere var jeg virkelig dårlig til at kontrollere mine penge. Alt blev brugt på biler og andet pjat. For nogle år siden stoppede jeg op og sagde, ’nu gider jeg simpelthen ikke være flad mere’, fortæller Mikkel Kessler til BT.
Lige siden han var 19 år gammel har Mikkel Kessler levet af at bokse. I begyndelsen blev han sendt i ringen for småpenge, og der skulle rigtig mange kampe til på CV’et, før økonomien blev forbedret væsentligt. Da pengene så kom rullende, blev de brugt ligeså hurtigt de kom ind. Anderledes kunne det ikke være, når penge aldrig tidligere havde rullet Kesslers vej.
- Jeg kommer fra arbejderklassen, så jeg har skullet lære at være en forretningsmand. Jeg skal tænke mig om på en anden måde, eller det vil sige, at jeg skal være god til at udvælge de personer, der skal tage sig af mine forretninger. For mit job er selvfølgelig at være god til at bokse, så skal andre være de bedste til at drive butikken. Det kræver, at jeg har folk tæt på mig, som jeg kan stole på. De skal ville mig det bedste. Det er tidligere gået galt, og sådan vil det nok altid være, når det handler om penge, desværre. Nu har jeg fået etableret en rigtig god måde at gøre det hele på, siger Mikkel Kessler.Forsigtig investor
I dag har han et tæt samarbejde med sin manager Allan Bak. Samtidig har Mikkel Kessler etableret et tæt samarbejde med en investeringsrådgiver, som han efterhånden har kendt gennem flere år. Han hjælper med at placere formuen strategisk korrekt.
- Jeg vil gerne investere mine penge, men jeg har ikke vidst på hvad. Nu har jeg skabt kontakt til personer, jeg stoler på. Jeg bilder mig ikke ind, at jeg skal ud og tjene en masse penge på kort tid gennem et stort sats. Jeg skal forrente mine penge i det små, så det bliver til noget større over årene, siger Mikkel Kessler.
Når han møder Carl Froch i revanchen efter danskerens sejr i de to bokseres første møde i Herning i 2010, så bliver det til kamp nummer 49 i karrieren. De mange kampe er ikke kommet udelukkende på baggrund af sportslige ambitioner. Det indrømmer Mikkel Kessler gerne.
- Vi har alle sammen lyst til at have penge. Det er derfor, vi arbejder, og derfor så mange spiller Lotto. Sådan har jeg det da også, og selvfølgelig er pengene en stor del af det. Der kommer ofte mange op til mig og siger ’nå hva<saxo:ch value="226 128 153"/>, så får du rigtig mange penge?’ De spørgsmål får min mor og resten af familien også alle mulige steder fra. Jeg ved ikke, om det er janteloven, der spiller ind der. Men ja, jeg har tjent penge, og også gode penge. Men jeg har også måtte betale en høj pris for at nå dertil.
- Ofte glemmer folk også, at det jo er mig selv, der skal betale for min kok, mine sparringspartnere, min træner, min fysioterapeut, hotellerne og træningslejrene . Og hvis jeg er syg, så kommer der bare ikke penge ind på kontoen. Det koster rigtig mange penge at holde det kørende hele vejen rundt. Men jeg skal ikke klage overhovedet, og det gør jeg heller ikke.Glæder sig til at arbejde
Hvad har betydet mest for dig i karrieren: prestigen eller pengene?
- Når alt kommer til alt, så ved jeg udmærket, hvad jeg ville vælge. Lad mig give et eksempel: I kampen mod Joe Calzaghe tjente jeg rigtig gode penge. Men jeg ville hellere have stået tilbage med ingenting, hvis bare jeg havde fået sejren. Da jeg stod deroppe i ringen og så Calzaghe vinde, der var jeg helt nede. Fuck det lort, bare giv mig bælterne, så får du pengene. Det kunne jeg jo mærke.
Når boksekarrieren stopper, har du så tjent nok til, at du kan slappe af resten af livet?
- Hvad er nok? Vi har alle forskellige behov, og nogle kan leve for 5.000 kroner om måneden, andre skal bruge 50.000. Mit bud er, at jeg nok skal arbejde lidt efterfølgende, og jeg glæder mig faktisk til det arbejdsliv.