Fra VM-spiller til dommer på fire måneder

Mange-årig topspiller kan højne respekten for en ofte udskældt branche

For fire måneder siden VM-spiller. Nu hoveddommer i den bedste danske ishockeyliga. Thor Dresler, 34, har gjort lynkarriere uden sidestykke i det stribede tøj.

Inden pucken kastes til den nye sæson erkender han, at han er nervøs. Ét er, at han har spillet på landsholdet siden 2001 og været en nøglespiller på sine klubhold, senest i Herlev Eagles. Nu står han med et ansvar, han aldrig har haft før.

- Det er lidt mærkeligt at tænke på de konsekvenser, mine kendelser som dommer kan få. Selv i starten af turneringen kan hvert point være guld værd. Men det ansvar, der hviler på mig, skærper mig også. Jeg er lige så tændt, som hvis jeg havde stået på isen som spiller, siger han.

Thor Dresler valgte at stoppe sin aktive karriere efter VM i Stockholm for at koncentrere sig om sin uddannelse som fysioterapeut.

I sidste måned blev han opfordret til at deltage i et dommerseminar. Og i den håndfuld trænings- og pokalkampe, han er blevet testet i, har han gjort et så godt indtryk, at han har fået chancen fra ligastarten.

- Jeg glæder mig vildt, og jeg går til opgaven med stor ydmyghed, siger han.

I DIU lægger man ikke skjul på, at Thor Dreslers spring kan være med til at højne respekten for dommerhvervet og vise vejen for andre topspillere, når de slutter den aktive karriere.

- Jeg har set Thor i fire kampe. Han har flair for det og et godt blik for, hvornår han skal give udvisninger og lade være. At han er en fantastisk skøjteløber tæller jo også, siger Kim Pedersen, ansvarlig for ligaen og for dommerne.

- Thor starter på prøvebasis, og så evaluerer vi om nogle måneder. I sin første sæson dømmer han ikke Herlevs kampe. Det er for tæt på.

Thor Dresler får sin ligadebut i Rungsted, når nordsjællænderne tager imod Aalborg Pirates. Og det bliver med den rutinerede belgier Chris Deweerdt ved sin side.

 

Dagens Gossip