Frank Jensen: For få metro-praktikpladser

»Det er ikke i orden, at Metroselskabet kun har otte lærlinge på så stort et byggeri som Metrocityringen. Jeg mener principielt, at alle arbejdsgivere har et ansvar for at løfte uddannelsesopgaven, og det gælder i særdeleshed for offentligt ejede selskaber,« siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

»Derfor er min tålmodighed også for længst brugt op. Metroselskabet vil fremover stille helt faste krav om lærlingepladser på alle fremtidige kontrakter. Det har selskabets bestyrelse allerede truffet beslutning om. Og det er jeg tilfreds med. Jeg tror på, at det vil betyde, at vi vil se flere lærlinge på de kommende kontrakter, som skal indgås på metroen,« uddyber han.

Frank Jensen fortæller desuden, at han fremover vil presse Metroselskabet for at sikre flere praktikpladser igennem de nuværende frivillige aftaler.

»Det er min klare forventning, at Metroselskabet gør alt, hvad de kan for at få flere lærlingepladser ud af de frivillige aftaler, som er allerede er indgået. Jeg vil i ejerkredsen løbende holde presset på Metroselskabet for at sikre, at de gør alt, hvad de kan for at skabe flere lærlingepladser,« lyder det fra overborgmesteren.

 

Dagens Gossip