Frank Jensen peger på efterfølger til afgående borgmester

»Det er klart, at vores gruppeformand og mangeårige medlem af børne- og ungeudvalget står rigtig stærkt. Jeg skal ikke kanonisere nogen, for det er meningen, at vores konsultationsudvalg skal drøfte sagen. Men det er klart, at Jesper Christensen vil være et helt naturligt valg, fordi han kan gå ind på posten fra dag et, fordi han kender det så godt,« siger Frank Jensen til avisen.

Konsultationsudvalget er et partiorgan, hvor de københavnske socialdemokrater fra Borgerrepræsentationen og partiorganisationen løbende mødes, og næste møde skal ifølge Politiken afholdes den 31. august.

Jesper Christensen siger selv, at han er »meget interesseret i området«, men at han lige skal have lejlighed til at komme sig »over chokket over, at Anne ikke er der mere. I gruppen og partiet skal vi lige have mulighed for at tænke os om, og det skal jeg også,« siger Jesper Christensen til Politiken.

Den politiske ordfører for Socialdemokraterne i Borgerrepræsentationen, Ikram Sarwar (S), står til rådighed til at overtage posten frem til nytår. Han understreger, at partiets ledelse skal finde en relevant afløser.

»Hvis de vurderer, at jeg kan bidrage med noget, så vil jeg da stå til rådighed. Men det er deres beslutning, og jeg er fortrøstningsfuld omkring, at vi nok skal finde den rigtige person. I hvert fald til de næste par måneder,« siger Ikram Sarwar.

 

Dagens Gossip