Frankrig: Assad dræbte 281 i giftgasangreb

Rapporten, der mandag aften blev fremlagt for franske parlamentarikere af premierminister Jean-Marc Ayrault, opstiller fem punkter, der angiveligt viser, at det er Assad, der stod bag. Blandt andet siger rapporten, at raketterne brugt til angrebet stammer fra regimet, og at den »massive anvendelse af kemiske våben« ligger på et niveau, der »kun kan være udført af regimet«. Det skriver nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

»Dette (angrebet) udgør en alvorlig trussel mod den nationale og globale sikkerhed,« siger en fransk regeringskilde til Reuters.

Ifølge rapporten viser satellitbilleder, at angrebene kom fra regeringskontrollerede områder henholdsvis øst og vest for den syriske hovedstad, og at de var målrettet områder kontrolleret af oprørere - områder, der siden er blevet bombet af regeringsstyrker for at slette beviser, tilføjer regeringskilden.

Baseret på videoklip har de franske efterretningstjenester talt mindst 281 lig efter angrebet. Andre efterretninger har dog tidligere rapporteret om op mod 1.500 dræbte.

»Angrebet 21. august kan kun have været bestilt og udført af regimet,« står der i rapporten ifølge AFP.

»Vi mener ikke, den syriske opposition har kapacitet til at udføre en operation af en sådan størrelsesorden med kemiske midler,« står der videre.

Assads regering nægter at stå bag angrebet og skyder skylden på oprørere, som regeringen hævder er blevet bevæbnet af Vesten.

I forbindelse med fremlæggelsen af rapporten understreger den franske premierminister, at Frankrig ikke vil gå alene ind i Syrien, og at man fortsat håber på at kunne danne en interventionskoalition.

 

Dagens Gossip