Frankrig opruster med hangarskib i kampen mod IS

Den franske regering opruster i kampen med Islamisk Stat (IS) med et hangarskib til støtte for luftangreb mod den islamistiske gruppe i Irak.

- Hangarskibet Charles de Gaulle bliver indsat her til morgen, siger en talsmand for den franske forsvarsminister, Jean-Yves Le Drian.

Det første Rafale-kampfly lettede mandag morgen fra hangarskibet, mens det sejlede omkring 200 kilometer fra nordkysten af Bahrain dybere ind i Den Persiske Golf mod Irak.

Med Charles de Gaulle tæt på Irak har de franske kampfly halveret distancen til målene i landet i forhold til basen i De Forenede Arabiske Emirater.

Frankrig deltager med ni Rafale-fly og seks Mirage-fly i koalitionen i Irak. De har hidtil fløjet fra baser i Jordan og De Forenede Arabiske Emirater.

Frankrig er en af initiativtagerne i den USA-ledede koalition mod IS.

Den franske præsident, François Hollande, var vært for det første store, internationale møde, da lande fra både Europa og Mellemøsten i efteråret besluttede at indlede en offensiv i Syrien og Irak.

Danmark deltager, men som tilfældet er med bidrag fra flere andre lande i koalitionen, er danske kampfly udelukkende aktive over Irak, hvor man modsat Syrien har et mandat fra regeringen til at hjælpe.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip