Frankrig sender mestrene ud: Klar til finale mod Qatar

30/01/2015

De franske håndboldherrer anført af Nikola Karabatic er klar til VM-finalen mod værterne fra Qatar.

Fredag aften vandt favoritterne med 26-22 over de forsvarende mestre fra Spanien.

Franskmændene fik en fremragende start på semifinalen, og bedømt på de første 30 minutter lignede det en forholdsvis nem sag at køre finalepladsen hjem.

Pauseføringen på 18-14 blev dog langsomt ædt op af de spanske spillere, der godt hjulpet af målmand Gonzalo Perez de Vargas' mange redninger fik reduceret til 18-19 i anden halvlegs indledning.

De franske VM-favoritter viste alligevel den forventede klasse, da man midtvejs i halvlegen fik dæmmet så tilpas meget op for Spaniens skytter, at holdet kunne holde en føring på minimum et enkelt mål.

I målet viste 38-årige Thierry Omeyer stort overblik med et par vigtige redninger for Frankrig. Samtidig gjorde den rutinerede keeper sig stor umage med at trække tempoet ud af kampen.

Spanierne fik erobret bolden ved stillingen 22-24 med fire minutter tilbage, men en dobbeltredning fra Omeyer fjernede lidt af troen på et comeback.

Lidt senere endte en spansk aflevering i hænderne på modstanderne, og den spanske slutspurt kom aldrig rigtig i gang.

Søndagens finale mellem Frankrig og Qatar spilles klokken 19.15. Spanien møder Polen i bronzekampen.