Frankrigs præsident ser lighed med angreb i Paris

Frankrigs præsident, François Hollande, siger søndag, at det er de samme mål, der blev ramt ved lørdagens skyderier i København som ved angrebene i januar i Paris, hvor 17 mennesker mistede livet, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Det var de samme mål, der blev valgt af terroristerne. Vi ser, at der er en forbindelse, der ikke tyder på, at der er tale om et netværk, siger Hollande, der talte under et besøg på den danske ambassade i Paris.

- Men det viser klart, at terroristerne er fast besluttet på at ramme, hvad vi er, hvad vi repræsenterer, vore frihedsværdier, vores lovgivning og den beskyttelse alle borgere skal have, uanset hans eller hendes religion, tilføjer præsidenten.

Danmark og Frankrig er begge lande i sorg, men med "et fælles ønske om at modstå og bekæmpe terrorisme", svor Hollande, da han udtrykte sit lands "solidaritet" med København.

Adskillige paralleller er blevet trukket mellem angrebene i København og drabene i januar i Paris. I begge tilfælde har bevæbnede mænd haft symboler på ytringsfrihed, politi og jøder.

Danske myndigheder har advaret om, at den formodede gerningsmand, der er mistænkt for at stå bag de to drab i Danmark, "kan have være inspireret af de begivenheder, der fandt sted i Frankrig i dagene 7. til 9. januar.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip