Frankrigs regering overlever mistillidsafstemning

Den franske regering overlevede torsdag aften et mistillidsforslag, der var fremsat af det konservative oppositionsparti, UMP.

234 af underhusets medlemmer stemte for mistillidsdagsordenen, men det var et stykke fra de 289 stemmer, der var nødvendige for at vælte regeringen.

Mistillidsafstemningen kom efter, at premierminister Manuel Valls havde benyttet sig af en sjældent brugt paragraf i forfatningen, der tillod ham at gennemføre en økonomisk reform uden afstemning i parlamentet.

Reformen åbner for liberalisering af en række sektorer, mindre bureaukrati og længere åbningstider i butikkerne om søndagen. Målet er at overbevise EU-Kommissionen om, at regeringen gør tilstrækkeligt for at sætte skub i eurozonens næststørste økonomi.

Internt i Socialistpartiet har der været utilfredshed med både reformen og fremgangsmåden, men de partimedlemmer, som var imod den økonomiske reform, undlod at stemme ved torsdagens mistillidsafstemning.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip