Frans Nielsen rygtes til Chicago

Det kan blive et slag for det danske landshold, hvis rygterne om Frans Nielsen bliver til virkelighed. Ifølge Chicago-avisen Daily Herald har topholdet i NHLs Western Conference, Chicago Blackhawks, set sig lune på Frans Nielsen.

En kilde bekræftede over for avisen lørdag, at Chicago Blackhawks og New York Islanders har talt sammen om en byttehandel, der involverer flere spillere, men som har Frans Nielsen i centrum.

- Han (Frans Nielsen, red.) er fornuftig på faceoff (45,2 procent), kan spille boxplay og er en god spilfordeler. Han kunne glide ind i rollen som andenkæde-center, så kunne man flytte Dave Bolland tilbage i tredjekæden, og Andrew Shaw kan blive wing igen, hvilket er der, hvor de hører hjemme, siger den unavngivne kilde til Daily Herald.

I første omgang var Islanders-backen Lubomir Visnovsky også en del af handlen, men fredag blev han og New Yorker-klubben enige om en toårig kontraktforlængelse, så han er ude af billedet. Til gengæld er back og kaptajn hos Islanders, Mark Streit, ifølge avisen nu nævnt. Streits kontrakt udløber efter denne sæson, og Blackhawks leder eftersigende efter hjælp i defensiven, hvor svenske Johnny Oduya er faldet i niveau de seneste kampe.

Ifølge Daily Herald skulle Islanders i stedet få backen Dylan Olsen, der spiller for Rockford IceHogs i AHL og måske forwarden Jeremy Morin, der lørdag blev hentet op til Chicago fra Rockford.

Det virker umiddelbart som en handel, Chicago ville få mest ud af, men ind til videre er der kun tale om rygter. Flere andre spillere, blandt dem Phoenix Coyotes Boyd Gordon og Dallas Stars Derek Roy, nævnes også som mulige bud i Chicago. Deadline for at handle spillere mellem klubberne i NHL udløber 3. april kl. 21 dansk tid.

Fakta:I modsætning til Danmark, hvor man køber spillere, skifter spillerne i NHL klub via byttehandler. Afhængig af spillerens styrke (værdi) kan det koste flere spillere og/eller draftvalg for at få en enkelt spiller.

Draft: For at udligne niveauet klubberne imellem, får sæsonens dårligste hold førstevalg til de kommende superstjerner. det går så på tur, så det andetdårligste hold vælger som nr. 2, tredjedårligste hold vælger som nr 3, etc. Stanley Cup-vinderne vælger som nr. 30, og når de har valgt, starter det forfra. Der er i alt syv draftrunder hvert år.

 

 

 

 

Dagens Gossip