Fransk film slår James Bond

Den franske film "De urørlige" har taget danskerne med storm.

Helt usædvanligt for en fransk film har den netop væltet James Bond-filmen "Skyfall" af førstepladsen, som den for tiden mest sete i de danske biografer.

Her må den ellers meget roste 007-film, der er årets foreløbigt største billetsælger i de danske biografer, nu tage til takke med en andenplads foran teenagevampyr-filmen "Twillight - Breaking Dawn 2".

"De urørlige" har foreløbigt solgt mere end 150.000 billetter. Dermed har den passeret fransk films hidtil største billetsælger, "Den fabelagtige Amélie fra Montmartre", som i 2002 landede på 148.219 solgte billetter i de danske biografer.

Det imponerende billetsalg har fået filmens danske distributør Scanbox til at sætte "De urørlige" op i Danmarks største biograf, Imperial, i den kommende weekend.

Filmen er baseret på den sande historie om mangemillionæren og champagnemageren, Phillippe Pozzo di Borgo, der efter en tragisk paragliding-ulykke er lam fra halsen og ned.

I sin søgen efter en logerende hjælper, dukker den rapkæftede Driss op fra et socialt boligbyggeri og giver ham netop den usentimentale flabethed og livsgnist, han har brug for.

"De urørlige" er den største franske biografsucces på verdensplan nogensinde og er Frankrigs officielle Oscar-kandidat.

 

Dagens Gossip