Fransk minister: Minsk-møde om Ukraine er sidste chance

Det er sidste udkald, når Ukraine og Rusland efter planen mødes onsdag aften til nye forhandlinger om fred i det østlige Ukraine, mener den franske udenrigsminister, Laurent Fabius.

Forhandlingerne skal som tidligere foregå i den hviderussiske hovedstad, Minsk, hvor parterne i september sidste år blev enige om en våbenhvile, som for længst er brudt.

- Disse forhandlinger er sidste chance, siger Fabius ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det hviderussiske udenrigsministerium har onsdag morgen bekræftet, at mødet finder sted, men Fabius slår fast, at det endnu ikke er helt sikkert.

- Der er flere problemer, der skal løses. Men det er meget sandsynligt, at de mødes.

Blandt andet har der været tvivl om, hvorvidt den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og Frankrig præsident, François Hollande, vil deltage i Minsk.

- Beslutningen om at rejse til Minsk bliver truffet efter deres telefonsamtale her til morgen. Jeg tror, at de beslutter at rejse, siger Fabius ifølge det russiske nyhedsbureau Itar-Tass.

- Det er nødvendigt at diskutere resultatet af gårsdagens møde i kontaktgruppen for Ukraine. Der er fortsat mange uløste problemer.

Udenrigsministeren lægger vægt på, at man blandt andet har brug for vished om, at det ikke blot forbliver gode hensigter på skrift, men at aftalerne også føres ud i livet.

Statslederne skal mødes efter nogle blodige uger i de oprørskontrollerede dele af Donetsk, hvor 19 ukrainske soldater har mistet livet i artilleriangreb alene det seneste døgn.

I regionshovedstaden Donetsk har fem civile mistet livet, efter at granater har ramt en busstation og et jernstøberi.

Mens USA går med overvejelser om at sende våben til Ukraine, gentager Fabius, at Frankrig er imod dette.

Konflikten skal løses politisk, lyder det fra Fabius.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip