Fransk premierminister erkender mangler i sikkerheden

De seneste dages dramatiske udvikling i og omkring Paris har efterladt franskmændene med mange ubesvarede spørgsmål omkring politiets håndtering af begivenhederne i kølvandet på angrebet på satirebladet Charlie Hebdo onsdag, hvor 12 mistede livet.

Den franske premierminister, Manuel Valls, erkender kort efter afslutningen på to gidseldramaer fredag, at der er visse "mangler" i forhold til sikkerheden i Frankrig.

- Der er en klar mangel. Når 17 mennesker dør, betyder det, at der var revner (i sikkerheden, red.), siger Manuel Valls til tv-stationen BFMTV med henvisning til onsdagens 12 ofre, en dræbt betjent torsdag og fire omkomne gidsler fredag.

Ifølge Valls var det præsident François Hollande, der gav politiet ordre til sent fredag eftermiddag at gå i aktion mod de formodede attentatmænd bag Charlie Hebdo-angrebet i en bygning uden for Paris og et gidseldrama i en jødisk butik i Paris.

Ved de koordinerede aktioner blev både de to brødre, der var eftersøgt for onsdagens massakre på magasinredaktionen, samt en gidseltager og fire gidsler i det jødiske supermarked dræbt.

16 gidsler slap ud i live fra supermarkedet efter politiaktionen.

En video fra politiets indtrængning i det jødiske supermarked viser en stor gruppe betjente, der står i kø for at storme bygningen. En enkelt betjent trænger ind, mens flere betjente står ved et stort vinduesparti og skyder mod gidseltageren.

Premierministeren lover ifølge nyhedsbureauet dpa, at de seneste tre dages forbrydelser vil blive fuldt ud opklaret.

- Ofrene og deres pårørende har krav på sandheden, siger socialisten Valls.

Umiddelbart ser det ud som om, at den franske efterretningstjeneste har et problem.

Der kan stilles spørgsmål ved, hvordan to velkendte jihadister ved højlys dag kunne slippe af sted med at myrde 12 mennesker i centrum af Paris på en satirisk ugeavis, der var under politibeskyttelse.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip