Fransk satiremagasin laver Muhammed-biografi

Charlie Hebdo har igennem flere år udløst muslimers vrede ved gentagne gange at have tegnet karikaturer af profeten Muhammed.

Denne gang går det franske satiremagasin et skridt videre. På onsdag udsender magasinet en hel bog om islams profet og hans liv, og det er Muhammedkrisen i Danmark, der har inspireret til bogen.

Der er tale om en humoristisk bog, der ifølge magasinet også kan bruges til uddannelsesformål.

Charlie Hebdo har trykt satiriske karikaturer af profeten for efter eget udsagn at forsvare ytringsfriheden, selv om magasinet er blevet truet af rasende muslimer.

I 2011 blev magasinets kontor ramt af en brandbombe.

Charlie Hebdos udgiver og bladtegner går under navnet Charb. Han har fået trusler på livet og lever under politibeskyttelse.

Han siger, at den kommende bog ikke bør udløse nogen vrede blandt muslimmer.

Det er en biografi, der har islams bemyndigelse, idet den er redigeret af muslimer, siger han.

- Jeg tror ikke, at de højere muslimske hjerner kan finde noget, der er upassende, tilføjer han.

Ifølge Charb er biografien stykket sammen af en fransk-tunesisk forsker, der blot bærer navnet Zineb.

Idéen til biografien opstod i 2006, da den muslimske verden pludselig brød ud i raseri over karikaturtegningerne af profeten Muhammed i Morgenavisen Jyllands-Posten.

De tegninger blev bragt i avisen i 2005, og de er også siden blevet bragt i Charlie Hebdo.

- Inden vi griner af en karakter, er det bedre, at vi kender ham. Vi ved meget om Jesu liv, men vi kender ikke noget til Muhammed, siger Charb, der senest bragte tegninger af Muhammed i sit magasin i september.

Det var en tegning af en nøgen Muhammed, og den blev bragt i forbindelse med, at der var protester mange steder i den muslimske verden mod en lavpris-film, der blev lavet i USA, og som krænkede islams profet.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip