Fransk soldat stukket ned på åben gade i Paris

26/05/2013 00:00

BNB

Nyheder
Soldaten blev lørdag aften omkring klokken seks stukket i nakken med en kniv af en mand, som hurtigt flygtede fra stedet og nu eftersøges af politiet. Det oplyser præsident Francois Hollande ifølge nyhedsbureauet Reuters. »Vi kender endnu ikke de præcise omstændigheder omkring angrebet eller gerningsmandens identitet, men vi undersøger alle muligheder,« siger Hollande, der er på officielt besøg i Etiopien. Soldaten patruljerede sammen med to andre mænd som en del af Frankrigs anti-terror-overvågningsplan, da han blev overfaldet. Ifølge politichefen for det pågældende område, Hauts-de-Seine-kvarteret, har soldaten mistet meget blod, men overlever. »Såret er ret alvorligt, men det er ikke livstruende,« fortæller Pierre-Andre Peyvel til en fransk TV-station ifølge Reuters. En unavngiven politikilde siger ifølge Reuters til en fransk avis, at den formodede gerningsmand er omkring 30 år, har skæg og er af nordafrikansk afstamning. Ifølge kilden var manden iført en arabisk beklædningsgenstand under sin jakke. Det er kun få dage siden, at en britisk soldat blev dræbt på åben gade i London af to mænd med økser og knive - en brutal nedslagtning, som landets premierminister David Cameron kalder et terrorangreb mod Storbritannien. Frankrig indledte i januar en militær intervention i det nordafrikanske land Mali, som har sat landet i højeste beredskab i frygt for angreb fra den nordafrikanske del af al-Qaeda.

Mest læste i dag

Soldaten blev lørdag aften omkring klokken seks stukket i nakken med en kniv af en mand, som hurtigt flygtede fra stedet og nu eftersøges af politiet. Det oplyser præsident Francois Hollande ifølge nyhedsbureauet Reuters.

»Vi kender endnu ikke de præcise omstændigheder omkring angrebet eller gerningsmandens identitet, men vi undersøger alle muligheder,« siger Hollande, der er på officielt besøg i Etiopien.

Soldaten patruljerede sammen med to andre mænd som en del af Frankrigs anti-terror-overvågningsplan, da han blev overfaldet. Ifølge politichefen for det pågældende område, Hauts-de-Seine-kvarteret, har soldaten mistet meget blod, men overlever.

»Såret er ret alvorligt, men det er ikke livstruende,« fortæller Pierre-Andre Peyvel til en fransk TV-station ifølge Reuters.

En unavngiven politikilde siger ifølge Reuters til en fransk avis, at den formodede gerningsmand er omkring 30 år, har skæg og er af nordafrikansk afstamning. Ifølge kilden var manden iført en arabisk beklædningsgenstand under sin jakke.

Det er kun få dage siden, at en britisk soldat blev dræbt på åben gade i London af to mænd med økser og knive - en brutal nedslagtning, som landets premierminister David Cameron kalder et terrorangreb mod Storbritannien.

Frankrig indledte i januar en militær intervention i det nordafrikanske land Mali, som har sat landet i højeste beredskab i frygt for angreb fra den nordafrikanske del af al-Qaeda.