Fransk udenrigsminister: Tag en time-out Fifa

Kravet om at udsætte fredagens præsidentvalg i verdensforbundet (Fifa) tager nu til i styrke, mens opfordringer til reformer ligeledes flyder i en lind strøm.

Kritikken hagler ikke kun ind fra fodboldverdenen, men nu begynder også det øvrige internationale politiske samfund at blande sig.

Torsdag opfordrer den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, således Fifa til at tage en regulær time-out og udsætte fredagens valg af præsident.

- I lyset af den seneste korruptionssag giver det mening at udsætte morgendagens valg. Der har nu været anklager om korruption i adskillige år, og det giver mening at give sig selv lidt tid og se, hvad der er sandt og falsk, siger Laurent Fabius til Reuters.

- Derefter kan man så træffe afgørelser, men som det ser ud lige nu, så er der tale om et katastrofalt image.

Den franske udenrigsminister understreger, at han udtaler sig privat.

Samtidig melder den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, sig også på banen og tager skarp afstand fra Fifa.

- Der er noget fundamentalt galt i hjertet af Fifa, og international fodbold er nødt til at reformere sig og få styr på tingene, siger Philip Hammon.

Storbritannien har længe være kritiker af Fifa og forsøgte i sin tid at få tildelt værtsskabet for VM-slutrunden i 2018, som i stedet gik til Rusland.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip