Den ene aktion var rettet imod en franskejet uranmine ved byen Arlit i det nordlige Niger, mens målet for den anden var en militærbase i byen Agadez i det centrale Niger.
Ifølge AFP udløste en selvmorder sin bilbombe foran et kraftværk på mineområdet efter at have blandet sig med en gruppe arbejdere. Den franske virksomhed Areva, der ejer uranminen, fortæller følge AFP, at én blev dræbt og 14 såret ved angrebet.
Nyhedsbureauet oplyser imidlertid også, at aktionen ved uranminen endnu ikke er slut, men har udviklet sig til et gidseldrama. Ifølge AFP har endnu en bombemand tilsyneladende barrikaderet sig i minens kontor og taget flere ansatte som gidsler.
Tidligere på dagen rettede en selvmordsbomber også et angreb mod en militærbase i Agadez, hvor mindst 18 soldater rapporteres dræbt. Yderligere er en civil omkommet.
Den islamistiske gruppe MUJAO, Bevægelsen for Jihad i Vestafrika, der kæmper mod franskmændene i Mali, og som har svoret at slå til mod franske interesser, har påtaget sig skylden for angrebene.
Talsmanden for MUJAO, Abu Walid Sahraoui, siger til AFP, at gruppen har »angrebet Frankrig og Niger for dets samarbejde med Frankrig i krigen mod indførelse af sharialov«.
Frankrig har siden januar ført an i en vellykket offensiv mod de islamistiske grupper, der havde vundet fodfæste i det nordlige Mali. Gennem ti måneder holdt islamisterne befolkningen i et jerngreb med en striks udgave af sharia, som blandt andet omfattede offentlig henrettelse med stening og amputering af lemmer for simple lovovertrædelser.
Sammen med tropper fra Malis hær har franske styrker de seneste måneder fordrevet islamisterne fra store landområder og fra byer som Timbuktu, hvorfra de efter flere rapporter er søgt over grænserne til nabolandene.
Samtidig har Niger sendt næsten 1.000 soldater til Mali som en stabiliseringsstyrke, hvad der også har stødt MUJAO.
Den franske præsident Francois Hollande erklærede senere torsdag, at Frankrig vil hjælpe Niger med at udslette de militante islamister og støtte alle Nigers bestræbelser på at afslutte gidselsituationen.
Hollande siger ifølge AFP, at Frankrig ikke vil intervenere i Niger, som landets militær i gjorde i Mali:
»Men vi har den samme vilje til at samarbejde og kæmpe mod terrorismen,« lyder det fra Hollande.