Franske muslimer maner til ro før Charlie Hebdo-udgivelse

Muslimske grupper i Frankrig opfordrer til ro og respekt for ytringsfriheden forud for næste udgave af det satiriske ugemagasin Charlie Hebdo, der udkommer onsdag. På forsiden af bladet er der en karikatur af profeten Muhamed.

Det Franske Råd for Den Muslimske Religion og Foreningen af Franske Islamiske Organisationer siger i en fælles meddelelse, at det muslimske samfund skal bevare roen og undgå følelsesmæssige reaktioner, der er uforenelige med dets værdighed.

Ytringsfriheden skal respekteres, lyder det.

Onsdagens udgave af Charlie Hebdo er det første nummer siden det blodige angreb på det satiriske ugeblad, der kostede 10 ansatte og to politibetjente livet.

Forsiden af onsdagens udgave viser profeten med en tåre i sit øje, der holder et skilt med teksten "Je suis Charlie", der er blevet en verdensomspændende sætning til at udtrykke støtte til ytringsfrihed og ære ofrene for massakren. Overskriften lyder "Alt er tilgivet".

Afbildninger af profeten Muhammed bliver set af mange muslimer som blasfemisk, og Charlie Hebdo har været et mål for ekstremister efter flere gange at have trykt tegninger af profeten.

Angrebet på Charlie Hebdo blev begået af islamistiske mænd, som angiveligt udførte handlingen som hævn for magasinets tidligere tegninger af netop den muslimske profet.

Normalt har Charlie Hebdo et ugentlig oplag på 60.000, men på onsdag vil bladet efter planen udkomme i op til tre millioner eksemplarer.

Bladet bliver på otte sider i stedet for de sædvanlige 16 sider. Samtidig bliver ugebladet oversat til 16 forskellige sprog.

I Danmark bliver bladet sat til salg i flere butikker, men distributøren Bladkompagniet vil endnu ikke sige hvor og præcist hvornår- bladet kan købes i Danmark

I alt mistede 17 mennesker livet. 12 ofre blev dræbt i forbindelse med angrebet mod Charlie Hebdo.

Derudover blev en færdselsbetjent og fire gidsler dræbt i et jødisk supermarked.

Tre mænd, der stod bag angrebene, blev dræbt af franske sikkerhedsstyrker.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip