Franskmænd er imod Syrien-angreb

Over to tredjedele af de franske vælgere er imod, at landet deltager i en international militæraktion i Syrien, viser en meningsmåling, som blev offentliggjort lørdag.

Ifop-målingen, der er blevet foretaget for dagbladet Le Figaro, viser, at modstanden mod en militær aktion mod regimet i Damaskus er taget markant til siden udgangen af august.

Til et spørgsmål om, hvorvidt de går ind for fransk deltagelse i en militæraktion, hvilket præsident François Hollande er en stærkt fortaler for, svarer 68 procent af de adspurgte nej.

Det er forøgelse på ni procentpoint i forhold til en måling blandt franske vælgere den 29. august.

Målingen viser også, at 64 procent er imod enhver form for international militær aktion i Syrien. Den 29. august var dette tal kun på 45 procent.

Frankrig er den eneste internationale stormagt, som har bakket klart op bag en hvilken som helst amerikanskledet militæraktion i Syrien.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, vil de kommende dage forsøge at sikre sig øget opbakning blandt de europæiske lande til det begrænsede militære angreb mod Syrien, som USA ventes at gennemføre.

Kerry kommer til Paris sent lørdag fra Litauens hovedstad, Vilnius, hvor han fører drøftelser om Syrien med EU's udenrigsministre. Kerry skal efter Paris til London, hvor han også har aftaler om at mødes med ledere fra arabiske lande.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip