Fredericia-borgmester får uventet støtte

Den hårdt pressede borgmester i Fredericia, Venstre-manden Thomas Banke, bliver nu opmuntret til at blive siddende på posten.

Opfordringen til at fortsætte som borgmester kommer fra bestyrelsen for Venstre i Fredericia. De er dermed uenige med partiets egen byrådsgruppe, som ligesom resten af byrådet har krævet, at den 31-årige politiker går af.

- Bestyrelsen opfordrer Thomas Banke til at fortsætte som borgmester og har dermed trukket deres opbakning til byrådsgruppens beslutning tilbage, hedder det i en pressemeddelelse.

Formanden for Venstre i Fredericia, Jakob Landingkær, står som afsender på meddelelsen. Beslutningen blev truffet på søndagens bestyrelsesmøde i Venstre i Fredericia, lyder det.

Sagen om Thomas Banke rullede for alvor i december og kulminerede, da et samlet byråd udtrykte mistillid til kommunens førstemand, som har haft rod i bilag og brugt kommunens kreditkort til private indkøb, restaurantbesøg, taxiregninger og hotelophold.

Thomas Banke har sagt, at han angrer sine fejldispositioner meget og er ked af de fejl, han har begået. Samtidig har han opfordret kommunens forvaltning til at få undersøgt forholdene omkring hans bilag helt til bunds.

Den unge borgmester, som gik på sygeorlov i midten af december, har også sagt, at der ikke vil gå lang tid, før han beslutter sig for at blive eller gå. Hvis Thomas Bankes sygeperiode overskrider to måneder, skal byrådet konstituere en ny borgmester.

Som lovgivningen er, kan byrådet ikke slippe af med en borgmester, undtagen i grove tilfælde, hvor der er faldet dom ved en domstol. I sådanne tilfælde kan indenrigsministeren fjerne borgmesteren.

I en alder af 27 år blev Thomas Banke i 2009 efter en valgsejr over den siddende socialdemokratiske borgmester Uffe Steiner Jensen den første Venstre-borgmester i Fredericia i 96 år.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip