Fremtrædende nordirsk politiker såret i uro

Optøjerne er eskaleret i Nordirland natten til lørdag, efter at titusinder af protestanter fredag marcherede iført orange skærf og viftende med britiske flag. De pro-britiske protestanter går hver sommer parade i den britiskstyrede provins, og paraden er gentagne gange eskaleret til voldelige sammenstød, da de nordirske katolikker, hvoraf mange ønsker genforening med Irland, betragter paraden som en provokation.

Politikeren, Nigel Dodds, der er næstformand i DUP, havde ifølge The Guardian fået lov til at passere uropatruljernes afspærringer, for at tale med demonstrationsledere i et forsøg på at stoppe uroligheder på skillelinjen mellem det katolske og protestantiske område i Belfast.

»Jeg vil appellere til alle om at forblive i ro og til ikke at blive involveret i vold,« sagde Nigel Dodd tidligere på aftenen.

Han har repræsenteret det nordlige Belfast i det britiske parlament siden 2001.En mand, der behandlede Nigel Dodds på stedet, fortalte efterfølgende BBC om situationen:

»Han greb sig til hovedet, da han faldt om. Han blev slået til bevidstløshed. Jeg lagde ham i aflåst sideleje og tjekkede hans luftveje«.

»Han var uheldig, fordi han også blev ramt af vandkanoner, da jeg forsøgte at yde førstehjælp, og han blev gennemblødt,« sagde kilden til BBC.

Protestanter kastede benzinbomber, fyrværkeri, nedløbsrør, sten og flasker efter politiet, der svarede igen med vandkanoner og gummikugler.

Syv betjente meldes sårede og mindst tre af dem var blevet slået bevidstløse, skriver flere medier.

 

Dagens Gossip