Frigivelse af Morsi presser på efter dødelige sammenstød

Sammenstødene brød ud mandag - dagen efter at Morsis familie sagde, at den vil sagsøge hærchef Abdel Fattah al-Sisi for at »bortføre« ekspræsidenten. Morsi har siden 3. juli været tilbageholdt på et ukendt sted.

USA, Tyskland, FN og EU har tidligere opfordret den ny, midlertidige regering til at frigive den afsatte præsident, og mandag lød det ifølge nyhedsbureauet AFP i en erklæring fra EUs udenrigsministre, at »det nu er meget vigtigt, at Egypten indleder en overgang, der tillader en overdragelse af magten til en civil-ledet og demokratisk valgt regering.«

Morsis Muslimske Broderskab har dog meldt ud, at partiet vil opretholde protesterne indtil hans genindtræden. Partiet nægter at anerkende den midlertidige regering, der er blevet sat ind af militæret forud for et nyvalg i begyndelsen af næste år.

Tirsdag advarede det egyptiske indenrigsministerium om, at det vil møde enhver form for lovløshed »fast og beslutsomt«, mens det ligeledes opfordrede til »fredelige meningstilkendegivelser« efter de seneste blodsudgydelser.

Siden Mohamed Morsis afsættelse meldes 100 mennesker dræbt i sammenstød. Blot inden for det seneste døgn er mindst 11 mennesker ifølge Al Jazeera blevet dræbt.

Tirsdag morgen angreb bevæbnede mænd en demonstration med deltagelse af flere hundrede tilhængere af Morsi. Det skete i nærheden af Cairo Universitet.

Politiet affyrede tåregas for at dæmpe de voldelige sammenstød, og flere biler i området blev smadret eller sat i brand, skriver Reuters.

 

Dagens Gossip