Frigivet gidsel beder om ro til at blive rask

Den danske sømand Søren Lyngbjørn, der er tilbage i Danmark efter at have været holdt som gidsel hos somaliske pirater i 838 dage, beder nu om ro til at blive rask.

- Jeg takker endnu engang for den store interesse omkring min frigivelse. Det er dejligt at vide, at så mange mennesker i Danmark har fulgt sagen og har følt med os gennem alle de frygtelige ting, vi har været igennem som gidsler i Somalia.

- Lige nu har jeg brug for mest mulig fred og ro, så jeg kan koncentrere mig om at blive rask. Hele forløbet har naturligvis også belastet min familie hårdt.

- Derfor beder jeg pressen om at respektere vores behov for privatliv, skriver han i en pressemeddelelse fra sin arbejdsgiver, rederiet Shipcraft.

Søren Lyngbjørn blev sammen med Eddy Lopéz og fire filippinere fra skibet M/V Leopard frigivet 30. april og har siden da først opholdt sig på den danske fregat Iver Huitfeldt, der sejlede sømændene til Seychellerne.

Herfra blev de fløjet til et ukendt sted i Europa, hvor de har været i medicinsk karantæne, og siden er de blevet forberedt på at blive genforenet med familie, venner og samfund.

- Jeg vil gerne takke de professionelle folk, der har sørget for, at vi er kommet godt hjem: Både søværnet, SOS International og rederiets folk, der også har hjulpet min familie og venner med at passe mine ting, mens jeg var væk, skriver han.

Det kostede rederiet Shipcraft 39 millioner kroner eller 6,9 millioner dollar at få de seks gidsler fri, har Shipcraft-direktør Claus Bech fortalt i et interview med det maritime nyhedsbrev ShippingWatch.

/ritzau/

 

Dagens Gossip