Friis bliver i Frankrig

Med tider på både 400- og 800-meteren, der ligger meget tæt på den fart, hun skød under De Olympiske Lege, overraskede det mest af alt hende selv.?At der atter er fart i den danske torpedo skyldes cheftræneren i franske Nice, Fabrice Pellerin, der har genstartet hendes karriere.

»Han får mig til at slappe af. Jeg har fået en helt anden tilgang til min svømmekarriere, og det er, hvad jeg har behov for lige nu. Jeg føler, at jeg kan være med til at tage nogle beslutninger, og at jeg er blevet voksen,« siger Lotte Friis, der i efteråret rykkede teltpælene op for at flytte til Frankrig, hvor hun i dag bor og træner.

Her sparrer hun i det daglige med en stærk samling af verdens- og OL-mestre med fransk pas. Blandt andre Camille Muffat, der vandt 400-m-fri i London.

Her tyder det indtil videre på, at hun bliver boende, indtil hun har gennemført karrierens sidste træningspas.

»Jeg er ikke umiddelbart på vej tilbage. Jeg tror, at så længe at jeg får lov at være dernede, og de gider have mig, så er det der, jeg er. Og det bliver jeg formentlig ved med, indtil jeg er færdig med at svømme.«

Tidligere trænede Lotte Friis på svømmeunionens elitecenter, der indtil marts blev ledet af den karismatiske træner Paulus Wildeboer. Han har i dag forladt Danmark til fordel for en topstilling i svømmegale Australien.

Genoplivningen

Med genoplivningen af Lotte Friis, der i kølvandet på OL-skuffelsen var tæt på at stoppe karrieren, ligner det en levetidsforlængelse af dansk svømnings guldalder.

Brystsvømmeren Rikke Møller Pedersen leverede til Danish Open verdens hurtigste tid på 200-meteren siden OL-finalen i London. Sprinteren Jeanette Ottesen Gray har også fået nyt liv i karrieren, efter at have kæmpet med motivationen efter OL.

»Jeg blev nærmest erklæret gammel og færdig af Paulus Wildeboer. Men den nye elitecentertræner har sagt, at jeg langt fra er færdig, og med hans træning har jeg genfundet glæden,« siger Ottesen Gray om den nye elitecentertræner, Shannon Rollason.

Hos Lotte Friis i Frankrig har trænerskiftet betydet en anden mental indstilling, både til træning og konkurrencer,

Konkret fortæller hun, at hun i dag nyder træningen og er mere afslappet til konkurrencerne.

»Tidligere var jeg meget fokuseret på at forsvare en titel eller en placering på verdensranglisten. Hans filosofi er, at jeg ikke skal forsvare noget, men i stedet vinde noget nyt,« forklarer hun.

 

Dagens Gossip