Frisørmester: Kvinder er dyrere at klippe

Det er dyrere at klippe kvinder end mænd, og derfor er prisen på en klipning ikke den samme.

Det siger indehaver af frisørkæden Poul M med 19 saloner, Poul Meineche, efter Ligebehandlingsnævnet har afgjort, at frisørsaloner i Danmark ikke må kræve flere penge for en dameklipning end for en herreklipning.

- Vi regner normalt med en minutpris for en klipning, om det er en mand, en kvinde eller et barn, der skal klippes.

- Men en kvinde har et større forbrug af hårprodukter, og det kræver også mere efteruddannelse og flere kurser at følge med i den kvindelige hårmode, siger han.

Derfor er en dameklipning generelt dyrere.

I den pågældende sag har en kvinde med kort hår klaget over, at hun i 2009 skulle betale 528 kroner for en dameklipning, mens en mand med samme frisure slap med en pris på 428 kroner for en herreklipning i den samme frisørsalon.

Poul Meineche er noget chokeret over afgørelsen, men kan grundlæggende godt følge den. En agurk koster jo også det samme, om man er en mand eller en kvinde, er ræsonnementet.

Og han medgiver, at skiltningen i frisørsaloner måske er lidt gammeldags med deres inddeling i behandlinger til kvinder og behandlinger til mænd.

- Men den barnepigementalitet, der gør, at Ligebehandlingsnævnet bruger tid på sådan en sag, er helt i hegnet. Det har aldrig været et problem i dagligdagen, og heldigvis lever vi et i frit land, så folk kan jo blive klippet, hvor de vil, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip