Frit lejde til ulovlige våben

23/05/2013 17:12

BNB

Nyheder
Justitsminister Morten Bødskov (S) har i samråd med politiet besluttet at give frit lejde til indlevering af våben, ammunition, granater, sprængstoffer og andre typer våben, som man ikke har tilladelse til at eje.»Jeg vil på det kraftigste opfordre alle, der ligger inde med ulovlige våben, til at benytte denne ekstraordinære chance for at komme af med dem uden at risikere straf,« siger justitsministeren i en pressemeddelelse.Da man gennemførte en lignende, månedlang aktion i 2009, modtog politiet 8.344 håndskydevåben og 3.466 knive og slagvåben.»Frit lejde-aktioner på våbenområdet, som traditionelt gennemføres med nogle års mellemrum, plejer at give et stort udbytte, og det er generelt et godt redskab til at mindske antallet af ulovlige våben med videre,« siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.Aktionen falder sammen med en ny lov, der strammer kraftigt op for reglerne om luft- og fjedervåben. Loven, der praktisk talt forbyder luftgeværer med en kaliber over 4,5 millimeter, blev indført sidste år, og 1. juni træder den endegyldig i kraft, når en etårig overgangsordning udløber.»Når jeg har besluttet at indføre en frit lejde-aktion nu, skyldes det dels, at overgangsordningen for kraftige luft- og fjedervåben udløber den 1. juni 2013, dels et generelt behov for at få så mange ulovlige våben som muligt ud af omløb,« forklarer Morten Bødskov.»Jeg forestiller mig selvfølgelig ikke, at en frit lejde aktion vil afskaffe problemerne med ulovlige våben hos bander og i andre kriminelle miljøer. Derfor fortsætter politiets indsats mod ulovlige våben naturligvis,« understreger han.

Mest læste i dag

Justitsminister Morten Bødskov (S) har i samråd med politiet besluttet at give frit lejde til indlevering af våben, ammunition, granater, sprængstoffer og andre typer våben, som man ikke har tilladelse til at eje.

»Jeg vil på det kraftigste opfordre alle, der ligger inde med ulovlige våben, til at benytte denne ekstraordinære chance for at komme af med dem uden at risikere straf,« siger justitsministeren i en pressemeddelelse.

Da man gennemførte en lignende, månedlang aktion i 2009, modtog politiet 8.344 håndskydevåben og 3.466 knive og slagvåben.

»Frit lejde-aktioner på våbenområdet, som traditionelt gennemføres med nogle års mellemrum, plejer at give et stort udbytte, og det er generelt et godt redskab til at mindske antallet af ulovlige våben med videre,« siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Aktionen falder sammen med en ny lov, der strammer kraftigt op for reglerne om luft- og fjedervåben. Loven, der praktisk talt forbyder luftgeværer med en kaliber over 4,5 millimeter, blev indført sidste år, og 1. juni træder den endegyldig i kraft, når en etårig overgangsordning udløber.

»Når jeg har besluttet at indføre en frit lejde-aktion nu, skyldes det dels, at overgangsordningen for kraftige luft- og fjedervåben udløber den 1. juni 2013, dels et generelt behov for at få så mange ulovlige våben som muligt ud af omløb,« forklarer Morten Bødskov.

»Jeg forestiller mig selvfølgelig ikke, at en frit lejde aktion vil afskaffe problemerne med ulovlige våben hos bander og i andre kriminelle miljøer. Derfor fortsætter politiets indsats mod ulovlige våben naturligvis,« understreger han.