Froch eller ingenting

LONDON: Tag et kig på Mikkel Kesslers ansigt efter mødet med Carl Froch’ næver lørdag aften. Det fortæller den tydelige historie om en dansk bokser, der har været i ringen til en vanskelig og nærmest uhyggelig hård kamp over 12 omgange, der endte med, at alle tre dommere havde Froch som vinder på point.

Nu er det blevet tid til at efterse skaderne af slagsmålet og overveje næste skridt. Skal han stoppe den glorværdige karriere, der nu omfatter tre nederlag i 49 kampe, eller skal han forsøge at gå efter den tredje og afgørende kamp mod Froch, som hele verden skriger på?

- Jeg ved det ikke. Lige nu er jeg ekstremt skuffet og ked af det. Jeg vil ikke stå her og sige, at det er forbi. Det ved jeg simpelthen ikke, sagde Mikkel Kessler efterfølgende.

Danskeren leverede fornemt i O2 Arena i London foran 19.000 ellevilde britiske hjemmebanetilskuere, der blandt andre omfattede Manchester United-stjernen Wayne Rooney og danske fodboldkendisser som Peter Schmeichel, Frank Arnesen og Daniel Agger. Efter en nervøs begyndelse på kampen arbejdede Kessler sig langsomt ind i kampen, og i enkelte omgange fik han ram på sin engelske modstander. Men når man bokser på udebane, skal der mere til.

Det ved Mikkel Kessler også godt, selv om han selvfølgelig holdt fast i, at han var tæt på sejren:

- Jeg begyndte for sløvt, men jeg synes ikke, jeg tabte kampen. Den kunne nok have gået begge veje. Jeg skal se kampen et par gange sammen med min træner, og så kan jeg nok bedre vurdere, hvad der er rigtigt og forkert. Jeg ved da, at jeg havde ram på ham i 11. omgang, og der burde jeg have slået til. Desværre havde jeg ikke kræfterne til det.

Sportsligt har Danmarks bedste bokser hevet det maksimale ud af sin karriere, men der er aldrig noget som en ordentlig portion penge, der kan lokke en bokser tilbage i ringen. Hvis Mikkel Kessler selv vil, og Froch’ bagland kan lokkes, så vil der givetvis igen vente 15 millioner kroner til Kessler, som det var tilfældet med revanche-kampen mod i O2 Arena.

Kessler selv er i hvert fald ikke afvisende:

- Jeg sagde til Froch, at nu står den 1-1, og så skal vi vel have en sidste kamp for at have det afgjort. Problemet er så bare, hvor det skulle være. Det skulle jo være et neutralt sted.

Sandheden er dog, at hvis 34-årige Mikkel Kessler vælger at forlænge karrieren, er Carl Froch reelt eneste attraktive mulighed for ham. Sådan lyder vurderingen fra Brian Mathiasen, der er professionel boksetræner, og lørdag aften kommenterede kampen ringside for Viasat:

- Der er jo kun Carl Froch tilbage. Andre Ward kan ikke sælges, efter Mikkel tabte her i London. Det ville ikke give mening. I vægtklassen er der heller ikke andre attraktive modstander, så hvis Kessler vil mere, må det være Froch, der skal jagtes.

For selv om ranglisten fortæller noget andet, er Kessler i realiteten i top-3 i supermellemvægt, og der er på nuværende tidspunkt kun to boksere, der har samme eller højere niveau end ham: Carl Froch og Andre Ward. Andre navne som eksempelvis Robert Stieglitz klinger ikke af økonomisk gevinst. Derfor er han udelukket. Ward bringer heller ikke pæne penge med sig, fordi han ikke er særlig populær i USA.

Netop Ward er dog Froch’ førsteprioritet som næste modstander, og det kan sætte en stopper for den oplagte treer i Froch/Kessler-føljetonen.

- Jeg har tabt to gange i min karriere. Jeg tabte til Kessler, og nu har jeg fået min revanche. Jeg tabte til Ward. Hvor stort ville det ikke være, hvis jeg også revancherede den? spørger Froch retorisk.

- Men vi må vente og se. Ward vil ikke til England, men jeg har været i USA og møde ham. Det sker ikke igen. Han må herover, siger Carl Froch, der dog ikke lægger skjul på, at han ikke er stor fan af Andre Ward.

- Jeg har før sagt, at jeg ikke er så vild med at bokse mod Andre Ward. Jeg kan besejre ham. Jeg ved, hvordan han skal besejres. Men han er ikke interessant. Han er ikke en underholdende bokser. Han er stilist. Han er effektiv. Han ved, hvad der skal til for at vinde en boksekamp. Men folk falder i søvn, når de ser ham bokse. Der er intet for publikum, siger Carl Froch, som rent underholdningsmæssigt bedre kan lide at møde sin danske modstander fra lørdag aften.

- Mikkel Kessler og jeg giver publikum noget for pengene. Vi står tå mod tå og vi giver alt, hvad vi har, mens vi kigger hinanden i øjnene. Mikkel er også en underholdende bokser, og jeg tror, der er meget større interesse for en tredje kamp mellem Kessler og Froch, siger englænderen, som medgiver, at en tredje kamp formentlig vil være mest retfærdig på neutral grund:

- Mikkel Kessler vil ikke til England igen. Det kan jeg godt forstå. Jeg skal ikke til Danmark. Vi må se, om vi kan finde en neutral arena. Det er rimeligt, siger Froch.

Og står det til Kesslers tyske promotor gør Froch klogt i at satse på en ny kamp mod Kessler.

- Froch siger, at han vil have en kamp mod Andre Ward, men hele verden skriger på en Froch vs Kessler III. Det kan jeg sagtens forstå, for det er i de kampe, den virkelige underholdning ligger i den vægtklasse lige nu, siger Kalle Sauerland og tilføjer:

- Nu skal Mikkel have lov til at holde ferie. Det fortjener han. Om nogle uger må vi så sætte os ned sammen og snakke om, hvad der skal ske.

Carl Froch gør nu ligesom Mikkel Kessler og rejser på ferie. Det eneste sted han har lyst til at være lige nu, er Jamaica, gemt væk med noget koldt at drikke og masser af sol. Så Froch lader det være op til sin promotor, Eddie Hearn, at forhandle, og Hearn ved i sidste ende godt, hvad der bliver afgørende i forhold til Froch’ fremtid.

- Vi er der, hvor de fleste penge er.

Spørgsmålet er, hvor Kessler er.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip