Frø til hashplanter kan købes lovligt på nettet

Det er en smal sag at skaffe frø til hashplanter. Frøene kan købes på nettet - lovligt.

Det skriver MetroXpress fredag.

På hjemmesider som Skunkfrø.dk og Cannaseeds.dk kan du købe hampefrø i alle afskygninger uden at komme på kant med loven. Så længe du blot gør det under påskud af at 'samle' og ikke putter de små frø i jorden. Gør du det, vokser de sig til frodige skunkplanter, og så er det i strid med loven om euforiserende stoffer.

LÆS OGSÅ: Hashrygere advarer hinanden: Anti-politi-app hentes i stor stil

Eksempelvis skriver folkene bag Skunkfrø.dk, at de nægter at sælge frø til personer, som de mener har 'til hensigt at plante frøene for at fremavle skunkplanter'. Samtidig kan man dog ved siden af frøene købe jointpapir, chillumpiber og andre redskaber, der først er brugbare, når frøene er blevet til planter.

Socialdemokraterne er bekendt med problemet og meddeler, at man holder øje med hjemmesiderne.

- Der er ingen tvivl om, at der bliver holdt øje med de her sider. Og jeg synes, det er usmageligt og dybt amoralsk, at de åbenlyst appellerer til, at folk skal dyrke, siger partiets retsordfører, Trine Bramsen til MetroXpress.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Hun erkender, at der er tale om en snæver balancegang i lovgivningen, der gør det svært at ændre noget. Skal man forbyde at sælge frø, skal man også forbyde at sælge papir, lyder det.

- Jeg kan sagtens se dilemmaet her, men lovgivningen er samtidig meget klar på dette punkt. Det er ulovligt at dyrke, og det må man gå ud fra, at folk er klar over, når de er inde på hjemmesiden, siger hun.

Folkene bag Skunkfrø.dk vil ikke kommentere historien i avisen.

 

Dagens Gossip