Froome og Contador i krig på ord

Kort efter Alberto Contador havde rejst sig fra podiet på første sal, satte Chris Froome sig til rette foran mikrofonen i to etager længere nede. Froome havde omtrent dobbelt så mange journalister til at stille spørgsmål, som Alberto Contador havde.

Chris Froome blev spurgt til, hvordan han havde det med, at han så hurtigt mistede sin ryttere på søndagens etape.

- Da jeg blev isoleret tænkte jeg, at det ville blive en rigtig lang dag, for at undgå at tabe tid. Jeg tænkte på, hvordan jeg kunne få det bedste ud af det, og hvem jeg kunne lade stikke af sted, og hvem jeg ikke kunne, lød svaret fra Froome.

Sportsdirektør David Brailsford kaldte lørdagens etape for en rigtig god holdindsats - og søndagens var nøjagtigt det modsatte. Den eneste der leverede begge dage, var Chris Froome.

- Det var et kritisk tidspunkt, og det har vi lært af, sagde Brailsford, som herefter blev spurgt til, hvordan han kunne sikre, at det ikke ville ske, at Chris Froome ville blive isoleret igen, som det var tilfældet på søndagens etape.

- Jeg kan ikke garantere noget. Jeg er ingen krystalkugle. Men jeg ved, at vi har et hold her, som er klar, og som vil gøre alt vi kan, for at opnå det bedste resultat.

Chris Froome peger på Team Saxo-Tinkoff og Movistar, som hans to største konkurrenter i resten af Tour de France. Flere journalister bemærkede, at Alberto Contador på sit pressemøde nævnte, at han er god i den sidste uge af et etapeløb, og at han var bedre end Froome i sidste års Vuelta a Espana. Det mener Froome dog ikke, at man kan bruge til noget nu.

- Man må gerne spekulere og kigge på mine tidligere resultater, hvis man vil det. Jeg var ikke på mit bedste under den Vuelta, som jeg er i dag. Men hvis man vil drage paralleller til det, så er man velkommen til det. Bjarne Riis var ikke til stede på pressemødet med Team Saxo-Tinkoff. Han bor på holdets hotel i La Baule, men var mandag til møder i Nantes. Han vil efter planen være med holdet til start tirsdag formiddag. 

 

Dagens Gossip