Froome satte Contador på plads - væk er podiepladsen

Chris Froome er nu reelt set vinder af Tour de France 2013. Nairo Quintana fik endelig sin første sejr og vinder ungdomstrøjen og bjergtrøjen. Oleg Tinkov sagde før etapen, at Alberto Contador ville miste sin podieplads, og sådan gik det desværre.

Det danske hold Team Saxo-Tinkoff blev endnu en gang den store taber, da Alberto Contador måtte slippe favoritterne på den sidste stigning af dagens etape i Tour de France, som samtidig var afgørelsen i klassementet.
Som så mange gange før var det feltets gule trøje, Chris Froome, der smadrede Bjarne Riis' håb om en podieplads, da han på vanlig maskinel vis hamrede sig selv op af bjerget og satte et tempo, som hverken Alberto Contador eller vicekaptajn Roman Kreuziger kunne følge med i.

Kun den velkørende Nairo Quintana og Joaquim Rodriguez, der inden etapen var 26 sekunder efter Alberto Contador på tredjepladsen, sad med i Chris Froomes angreb, og det var nok til at tage Alberto Contadors podieplads fra spanieren.

Contador er efter etapen 1,23 min. efter Joaquim Rodriquez på tredjepladsen.

Det var dog årets store overraskelse Nairo Quintana, som blev fejret mest i dag, da colombianeren vandt Tourens næstsidste etape ved at svare tilbage på Chris Froome angreb med en kontra, som førertrøjen ikke kunne svare tilbage på.
Den 23-årige Quintana vinder samtidig ungdomstrøjen og tager også bjergtrøjen med sine 50 point i dag. Samlet har Qiuntana 147 point foran Chris Froome med 136 point.        

Danske fans kan glæde sig over, at Jakob Fuglsang kom ind med sine nærmeste konkurrenter, 3,56 min. efter Quintana, og beholder sin syvendeplads i klassementet. 

Før Chris Froomes stik skulle tilskuerne ikke blive snydt for en Tour uden angreb fra den altid sprælske Jens Voigt.

Den 41-årige tyske rytter, som har ry for at angribe i tide og utide, gjorde for alvor væsen af sig på 20. etape, da han i lang tid kørte alene mod mål. Men det gik altså ikke. Også den grønne trøje blev afgjort kort inde i etapen. Vinderen Peter Sagan fra Cannondale var dog ikke for fin til at køre med om de resterende point, da feltet nåede frem til spurten - til stor morskab for ham og konkurrenterne Mark Cavendish og André Greipel.

Morskab er langtfra det, der er i holdbussen i aften hos Bjarne Riis og resten af Team Saxo-Tinkoff.

I den samlede stilling er Chris Froome foran med 5,03 min. foran Nairo Quintana og 5,47 min. foran Joaquim Rodriquez. Alberto Contador er inden sidste etape 7.10 minutter efter konkurrenten Froome.  

 

Dagens Gossip