Froome sympatiserer med doping-skeptikerne

Han  har kørt suverænt i foråret, og mange mente, at han var den stærkeste rytter allerede i sidste års Tour, hvor han blev nummer to efter sin holdkammerat og kaptajn Bradley Wiggins.

Froomes kørsel har i år været så suveræn, at mange trods Team Skys klare stillingtagen imod doping er skeptiske over for hans præstation i en tid, hvor erkendelserne om medicinsk snyd igen rammer cykelsporten jævnligt med den syvdobbelte Tour-vinder Lance Armstrong som den mest spektakulære doping-afsløring det seneste års tid.

Chris Froome forstår den skeptiske holdning hos verdens cykelfans. For han har selv haft det på samme måde.

- Der er stadig en masse skepsis og en masse fans er blevet svigtet. Jeg sympatiserer med dem. Jeg er selv en af de fans, der blev svigtet, siger Chris Froome til Daily Mail.

Froome begyndte selv at følge Tour de France i 2004, hvor han heppede på Bjarne Riis' Team CSC, hvor holdets italiener Ivan Basso tog kampen op med Lance Armstrong. Både Basso og Armstrong er siden blevet dømt for dopingmisbrug.

Skuffelsen stoppede dog ikke Chris Froome i sin drøm om at blive en af cykelsportens største, og selv om der stadig kommer nye doping-afsløringer i sporten, insisterer englænderen på, at det er en god tid for cykelsporten. Og for Tour de France.

- Sporten har næppe haft det bedre i de sidste 20-30 år. Når vi bevæger os fremad efter afsløringerne fra Lance sidste år, har vi nu fået muligheden for at vise folk, at cykling har ændret sig. Jeg ved, hvordan jeg arbejder for de resultater, jeg opnår, og jeg ved, at mine resultater ikke bliver taget fra mig om fem, seks, syv års tid, fastslår Chris Froome.

Englænderen indrømmer, at han kan føle vrede, hvis nogen, som det sker, kalder hans præstationer 'mistænkelige', fordi han er bedst i feltet.

- Det er svært ikke at blive vred, fordi det nærmest er som om, at jo bedre vi gør vores arbejde, jo mere tror folk, vi doper os. Men jeg sympatiserer med disse personer, fordi de er blevet svigtet i fortiden. De forholder sig til disse domme og kommentarer på baggrund af historien, siger Chris Froome til Daily Mail.

 

 

 

 

Dagens Gossip