Froome taler for livstidsstraf til dopingsyndere

Den 28-årige Team Sky-kaptajn blev næsten dagligt mødt med spørgsmål om doping, da han i sommer vandt sit første Tour de France. Nøjagtigt som alle andre atleter tog han skarpt afstand til doping og forsøgte efter bedste evne at overbevise omverdenen om, at han aldrig har rørt doping.

Søndag tager Froome et standpunkt i dopingdebatten. I et interview med søndagsavisen Mail on Sunday er han fortaler for, at fremtidige dopere får livstidskarantæne.

- Jeg synes helt klart, at der skal være strengere straffe til dem, der bryder reglerne, siger Chris Froome ifølge Sky Sports til Mail on Sunday.

- Jeg er slet ikke sikker på, at de overhovedet skal have lov til at komme tilbage i sporten nogensinde igen.

Flere af Chris Froomes største konkurrenter lige nu har afsonet karantæne for doping. Heriblandt Alberto Contador og Alejandro Valverde. Froome åbner for, at der skal veksles imellem positive prøver alt afhængig af, hvad man bliver testet positiv for.

- Måske ville jeg indføre livstidskarantæne til dem, der har taget blodposer eller EPO, eller noget andet, som man ved er 100 procent snyd. Hvis der fremover kommer nye sager, så vil jeg gerne se de mennesker ude af vores sport, siger Froome.

Årets Tour de France blev gennemført uden positive dopingprøver, men alligevel var Touren gennemsyret af mistillid på grund af dopingskandaler som Operacion Puerto og USADA-rapporten om US Postal. En håndfuld russiske ryttere er blevet testet positive for doping i årets løb, men ingen store navne er røget i fælden. Det mener Froome er et sundhedstegn for cykelsporten.

- Jeg har tillid til test-systemet. Der har været et par positive prøver allerede i år, og det viser, at man ikke kan slippe af sted med det længere, mener Froome.

 

Dagens Gossip