Froomes påstand: Min sejr viser at sporten er ren

Lørdag kom Chris Froome i den gule førertrøje, efter han satte samtlige konkurrenter på plads på årets første bjergetape til Ax 3 Domaine i Pyrenæerne.

Efterfølgende satte han sig til det obligatoriske pressemøde for løbets indehaver af den gule trøje, og han var forberedt på, hvad der ville møde ham. Først ville han blive spurgt til, hvordan det er at have den gule trøje, og til sidst ville spørgsmålene om doping falde.

Og det var nøjagtigt, hvad der skete. Efter Froome havde rost sin holdkammerat Richie Porte for sin flotte kørsel og givet udtryk for, hvor speciel den gule trøje er, kom spørgsmålet om doping. En journalist sagde, at han fik flashback til US Postal-dagene, da han så Froome køre op mod målstregen. Kunne Froome love, at alt var foregået efter bogen, spurgte journalisten.

- 100 procent, svarede Chris Froome to gange, inden han uddybede:

- Det er normalt, at folk stiller den slags spørgsmål, når vi tænker på den historie, som cykelsporten har. Det er desværre et vilkår, vi må leve med.

- Men jeg ved, at sporten har ændret sig. Jeg kunne på ingen måde have opnået mine resultater, hvis ikke sporten havde ændret sig. De resultater, der bliver lavet i dag er helt klart mere troværdige, end dem, der blevet lavet før i tiden, argumenterede Froome.

- Spørgsmålet skal i virkeligheden stilles til de ryttere, der vandt for fem-ti år siden, hvor vi ved, at doping var mere udbredt, sagde han. 

Chris Froomes øjenbryn vippede en tur op og ned, da journalisten nævnte US Postal, men ellers virkede han helt forberedt og afslappet, da han svarede på dopingspørgsmålet. Froome har da også tidligere turneret rundt i medierne med samme argument for, at sporten er blevet renere. Nemlig at han ellers ikke ville kunne vinde.

- Det er blevet en personlig mission for mig at vise, at sporten har ændret sig. Jeg ved, at jeg ikke vil blive strippet for mine resultater om 10-15 år.

Det bliver ikke sidste gang, at Chris Froome får lov til at svare på et lignende spørgsmål. I morgen sidder han formentlig til pressemøde igen i den gule trøje, og så er banen igen åben.

Sidste år var det Bradley Wiggins, som sad i Chris Froomes position, og han svarede venligt og høfligt på dopingspørgsmål, lige indtil han fik nok, og fyrede en svada af mod både journalister og tvivlere af cykelsporten.

 

 

Dagens Gossip