Frugtbart samarbejde på tværs af alder

Mandag underskriver fungerende rådmand Thomas Medom (SF) en samarbejdsaftale, der skaber helt nye muligheder for et frugtbart samarbejde på tværs i Aarhus kommune - og på tværs af alder. En helt ny måde at tænke uddannelse på og samtidig en ny måde at servicere borgerne på.
Skolepraktikelever fra Center for mad og gastronomi, AARHUS TECH, der ønsker at uddanne sig som enten kok eller cater, har med denne nye samarbejdsaftale med Aarhus kommune, Sundhed og Omsorg, fået mulighed for at få en uddannelse af høj kvalitet i et virksomhedslignende miljø i det nye praktikcenter - cafeen i Folkestedet.

Aftalen går helt enkelt ud på, at skolepraktikelever fra Center for mad og gastronomi, Aarhus Tech skal drive cafeen på Folkestedet, det nye frivillighus i det tidligere bymuseum i Carl Blochs Gade, som er åbent for aktiviteter for alle borgere i Aarhus, på tværs af generationer.

For eleverne bliver det en del af deres uddannelse på lige fod med enhver anden praktik.

- I en tid, hvor elevpladser ikke hænger på træerne, og hvor besparelser er en del af stort set alles hverdag, har vi i samarbejdsaftalen fundet en spændende løsning. Aftalen forener flere ting: Generationssamarbejde, gennemførelse af en uddannelse, målsætningen om, at 95% af en ungdomsårgang skal have en uddannelse, samt drift af en supermoderne cafe, der er åben for alle borgere, siger Thomas Medom.

 

Dagens Gossip