Frygt får folk til at tie på jobbet

Danskerne går sjældnere til chefen med kritik af arbejdspladsen, fordi frygten for at blive fyret spreder sig.

Det viser en spørgeundersøgelse, som FTF har lavet blandt 4000 private og offentligt ansatte, skriver Jyllands-Posten.

- Det er stærkt bekymrende, at frygten for at ytre sig på arbejdet er vokset, siger FTF-formand Bente Sorgenfrey til avisen.

- I en tid med jobtab bliver folk bange - ikke bare for at få et dårligt ry på arbejdspladsen, men for at blive fyret, tilføjer hun.

Bente Sorgenfrey påpeger, at undersøgelsen ikke handler om almindeligt brok, men om kritisable sager, som kan få konsekvenser for borgernes retssikkerhed eller den finansielle sektors sundhedstilstand.

I 2010 inddrog 72 procent af de privatansatte deres leder i kritik af arbejdspladsen - et tal som to år senere er faldet til 63 procent, viser undersøgelsen.

25 procent angav i 2010 frygten for at blive fyret som hovedårsag til ikke at gå til chefen med kritik af arbejdspladsen. To år senere er tallet vokset til 43 procent.

Organisationen Lederne erkender, at der er et problem.

- Det er rigtig ærgerligt, fordi kritik giver lederen mulighed for at forklare sin beslutning ordentligt, siger ledelsesrådgiver Helle Bruun Madsen fra Lederne til Jyllands-Posten.

- Det er usundt at have medarbejdere, som går rundt og er indebrændte. Frygt bør ikke afholde nogen fra at komme ud med sin kritik, tilføjer hun.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip