Frygt på Bornholm: Forsvarsforlig kan koste Almegårds Kaserne livet

Det er Venstres medlem af kommunalbestyrelsen på Bornholm, Erik A. Larsen, der frygter for konsekvenserne af det netop indgåede forsvarsforlig.

Det skriver han i dette læserbrev på dagens.dk:

Udfaldet af det netop indgåede forsvarsforlig er dybt bekymrende set med bornholmske øjne. Alle havde en forventning om, at Almegårds Kaserne igen var reddet for lukning. Men aftalen om, at forsvarets øverste ledelse selv skal pege på de kaserner, der skal lukkes, set ud fra et militær faglig vurdering, bør medføre, at alle politiske partier på Bornholm igen må op på mærkerne.

Gennem mange år, ja lige fra vi i 1999 slog ring om Almegårds Kaserne, har forsvarets øverste ledelse ønsket at lukke Almegårds Kaserne. Imidlertid har politikerne heldigvis grebet ind set ud fra et regionalt politisk hensyn. En lukning vil betyde, at flere hundrede statslige arbejdspladser forsvinder fra øen. Men også de afledte effekter for virksomheder, der servicerer kasernen vil få voldsomme følger.

På trods af, at kasernen er udvalgt til at profilere forsvarets grønne profil, så er det min vurdering, at dette ikke har nogen betydning set ud fra en ”militær faglig vurdering”.

I øvrigt finder jeg det som ansvarsforflygtende, når politikerne ikke tør pege på de kaserner der skal lukkes, men overlader det til forsvarets ledelse. Det kan sammenlignes med, at kommunalbestyrelsen skal lukke nogle skoler, men ikke tør pege på hvilke, men overlader det til Fagsekretariatet for Børn- og Skole at udføre den kedelige opgave. Det er simpelthen ikke i orden.

En lukning af Almegårds Kaserne vil være katastrofal for det bornholmske samfund, selvom man skal passe på med, at bruge så voldsomme formuleringer, men i dette tilfælde er det nødvendigt.

Jeg vil opfordre de ansvarlige politikere på Christiansborg til at holde nøje øje med forsvarets ledelse i de kommende måneder.

Mit kendskab til forsvaret gør, at jeg er meget utryg ved denne situation.

Venlig hilsen

Erik A. Larsen
Medlem af kommunalbestyrelsen for Venstre

 

Dagens Gossip