Frygt for rejsekaos: Banedanmark strejker

Danskerne risikerer ventetider på en af årets absolut største rejsedage på grund af en arbejdsnedlæggelse hos en del af Banedanmarks personale.

Siden klokken syv fredag morgen har fejlretningspersonalet hos Banedanmark nemlig været i strejke. Det skriver ekstrabladet.dk.

Fejlretningspersonalet tager sig eksempelvis af fejl på kørebokse på al togdrift i Danmark.

Strejken betyder, at passagererne risikerer at skulle at vente på deres tog, hvis der opstår fejl på køreanlæggene.

Ifølge ekstrabladet.dk ser personalet strejken som sidste udvej i en konflikt med deres direktør.

En konflikt, der har verseret siden oktober, hvor direktøren, ifølge en talsmand for de strejkende, valgte at opsige medarbejdernes lokalaftaler.

Talsmand fortæller til ekstrabladet.dk, at fejlretningspersonalets arbejdsvilkår er uacceptable:

- Banedanmark behandler sine medarbejdere dårligt. Vi ved ikke, hvad der sker, og de respekterer os ikke. Jeg ved ikke, hvornår jeg får fri, og det er da slet ikke okay, siger talsmanden.

- Det virker underligt, fordi vi får meget ros for, hvad vi gør, og vi rykker hurtigt ud om natten hvis der opstår problemer.

Talsmanden ved ikke, hvor længe strejken varer, men planen er at få direktøren til forhandlingsbordet igen.

- Der er jo ikke nogen, der har prøvet det her før, men vi håber, at de får øjnene op og behandler os ordentligt, lyder det.

- Jeg kan heller ikke få at vide, hvornår mine arbejdstimer ligger i næste måned. Man er ligeglade med sine medarbejdere. De respekterer ikke ens ve og vel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip