Frygt for rockerkrig sender politi i aktion

Københavns Politi har onsdag gennemført en aktion mod fire rockerborge i hovedstaden.

- Vi har på baggrund af vores efterretninger valgt at slå til mod rockerne. Vi har desværre en formodning om, at en konflikt kan være nært forestående.

- Med dagens aktion har vi valgt at sende rockerne et tydeligt signal - nemlig at vi under ingen omstændigheder vil acceptere en voldelig konflikt, der er til fare for naboer og borgere, siger politiinspektør Svend Foldager, Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Vi vil overvåge grupperingerne meget nøje og slå hårdt ned på al kriminalitet, der udspringer fra personer, der har relationer til rockerklubberne, hedder det videre.

I forbindelse med aktionen har politiet tilbageholdt i alt 35 personer - 24 i en rockerborg og 11 i en anden. To af rockerborgene var tomme, da politiet dukkede op.

Politiet får blandt andet hjælp af narko- og sprængstofhunde i forbindelse med ransagningerne af de fire rockerborge.

- Vi søger naturligvis efter narko, sprængstof og våben, udtaler politiinspektør Svend Foldager.

- Ransagningerne kan sagtens tage en del timer, og vi vil ikke sige noget om resultatet, før vi er helt færdige, fortsætter han.

Derudover holder politiet foreløbig kortene tæt til kroppen og ønsker først på aftenen ikke at oplyse yderligere. Det har således ikke været muligt at få at vide, hvilke grupper de tilbageholdte kommer fra.

Et vink om, at der er noget under opsejling i rockermiljøet fik offentligheden natten til onsdag, da en ejendom, som rockergruppen Bandidos bruger på Amager, blev ramt af en lastbil.

Lastbilen på 17,5 ton bragede ind i huset på Amager Landevej med en mursten, der holdt speederen nede.

Allerede onsdag morgen fortalte politiet, at hændelsen kunne være endnu et kapitel i striden mellem Bandidos og Hells Angels-støtterne AK81 på øen.

I den senere tid der været flere bataljer mellem AK 81'ere og Bandidos-folk på Amager.

I flere tilfælde er Bandidos-rockere blevet udsat for vold, fortæller den centrale efterforskningsleder Kristian Aaskov til ekstrabladet.dk

 

Dagens Gossip