Frygter at småbørn drukner i sociale problemer

Det frygter formanden for Børns Vilkår, Peter Albæk.

»Jeg kan frygte, at diskussionen om de små børn kommer til at drukne i sociale problemstillinger, frem for at det kommer til at handle om, hvordan vi udnytter daginstitutionerne bedst muligt. Jeg kan frygte, at hele den pædagogiske udvikling på det område kommer mindre i fokus,« siger formanden.

»Der er rigtig meget fokus på sociale problemstillinger, integrationsproblemstillinger og hvordan vi får løst nogle af alle de problemstillinger med anbragte børn, botilbud for voksne og så videre. Og der kan hele den almindelige diskussion om, hvordan vores daginstitutioner fungerer, indrettes og udvikles godt risikere at forsvinde. Og det er det, jeg er bekymret for,« fortsætter han.

Peter Albæk har ellers har stor ros til den måde, som regeringen har tacklet børne- og ungeområdet indtil videre.

»Det at se nul til 18 år som et sammenhængende forløb har været enormt positivt, og man har med det fokus fået løftet diskussionen om, hvad der foregår i vores daginstitutioner, hvor det er et andet læringsperspektiv. Det har man fået rigtig meget fokus på, og jeg kan være bekymret for, at det fokus forsvinder,« siger Peter Albæk.

 

Dagens Gossip