FTF advarer Frank Aaen om dagpengekrav

Enhedslisten bør kende sin besøgelsestid og hellere hjælpe de ledige, som mister dagpenge fra nytår, end stille ultimative krav til regeringen.

Det siger FTF's formand Bente Sorgenfrey.

- Hvis man kommer til forhandlinger med ultimative krav, risikerer man, at man slet ikke får noget med hjem. Det vil være rigtig ærgerligt. Enhedslisten trækker meget på den dagsorden for dagpenge, som også er vigtig for FTF, siger Bente Sorgenfrey.

Hun skriver på Twitter: "I en forhandlingssituation er det ikke klogt at stille ultimative krav". Beskeden er direkte henvendt til EL's finansordfører Frank Aaen.

Han fastslog mandag: "Der bliver ingen aftale med Enhedslisten uden at der kan gives garanti om et job eller uddannelse for alle de op mod 16.000 ledige, som falder ud af dagpengesystemet næste år".

FTF ser hellere en finanslovaftale med Enhedslisten end Venstre, fastslår Bente Sorgenfrey.

- Nu er FTF partipolitisk uafhængig. Men jeg kan se, at en finanslovaftale med Enhedslisten imødekommer nogle af de FTF's ønsker med fokus på genoptjeningskravet, siger hun.

Ledige bør ifølge hende arbejde i 26 mod nu 52 uger for at genoptjene dagpengeret. Samtidig vil Bente Sorgenfrey slække reglerne for supplerende dagpenge. Ledige får kun støtte i 30 uger, før de skal melde sig arbejdsløs på fuldtid, påpeger hun.

- Det kunne Enhedslisten bære igennem. Det har jeg desværre ikke tiltro til, at Venstre kan, siger Bente Sorgenfrey.

Hun kræver, at regeringen dropper sit kommunale anlægsloft. Bente Sorgenfrey støtter KL's formand Erik Nielsen (S), som for nylig forgæves tilbød økonomiminister Margrethe Vestager (R) at lade kommunerne investere 2,5 milliarder kroner mere end aftalt.

- Vi har nogle meget stramme krav på anlægsloftet, siger FTF's formand.

 

Dagens Gossip